Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes oznámila uvedenie portfólia multigigabitových produktov prekonávajúcich rýchlostné limity domácich a malých kancelárskych sietí. Portfólio tvorí dvanásťportový multigigabitový prepínač XGS1210-12 spravovaný pomocou webu, neriadený prepínač   s dvoma 2.5G portami a dvoma 10G SFP+portami.

Jednoduchý upgrade siete na rýchlosť 10G prispieva k maximálnej produktivite pri práci na sieti a veľkých prenosoch dát

Nový dvanásťportový gigabitový prepínač XGS1210-12 spravovaný pomocou webu a neriadený gigabitový prepínač XGS1010-12 sú určené pre domáce a malé kancelárske siete, ktorých užívatelia potrebujú ultra vysokú rýchlosť pre aplikácie náročné na šírku pásma, ako napr. pre grafický dizajn, produkciu/streamovanie videa, animácie alebo pre prenos veľkých súborov na servery, do úložísk či iných zariadení. Rýchlosť portu až 10 Gbps podporuje plnú dátovú priepustnosť najmodernejších zariadení štandardu WiFi 6 a odstraňuje prekážky pri spojení medzi bezdrôtovými zariadeniami a káblovou sieťou.

Medzi prednosti multigigabitových prepínačov XGS1210-12 a XGS1010-12 patrí:

  • Viacrýchlostné rozhranie a porty – každý prepínač má osem gigabitových portov a dva metalické porty RJ-45 s rýchlosťou 2.5 Gbps, ktoré hravo zvládnu nároky rôznych aplikácií a zariadení. Vysoko rýchly uplink do základne siete a ultra rýchle spojenie s úložiskami alebo pracovnými stanicami pripojenými do siete zaisťujú dva SFP+ porty s rýchlosťou 10 Gbps.
  • Funkcia QoS (Quality of Service) – jednotlivé aplikácie, užívatelia alebo video/hlasové/dátové toky je možné rôzne prioritizovať, aby bola garantovaná dostupnosť siete a jej maximálny výkon pre kritické aplikácie alebo kľúčových zamestnancov.
  • Agregácia liniek – kombináciou portov prepínača XGS1210-12 je možné vytvoriť jednu dátovú cestu s veľkou šírkou pásma, ktorá prispieva k rýchlejšiemu prenosu rozsiahlych súborov a ku spoľahlivejšiemu pripojeniu.
  • Dlhá životnosť a tichá prevádzka – prepínače majú kovový kryt, ktorý prispieva k ich dlhej životnosti a umožňuje jednoduchú montáž na stenu. Jej bezventilátorové vyhotovenie je naviac zárukou tichej prevádzky.
  • Jednoduché použitie – neriadený prepínač XGS1010-12 je pripravený k prevádzke hneď po zapojení do elektrické zásuvky, zatiaľčo model XGS1210-12 využíva grafické webové rozhranie, ktoré umožňuje jeho rýchle nasadenie a jednoduchú správu.

„V domácnostiach a malých kanceláriách sa dnes používajú stále zložitejšie a pokročilejšie aplikácie, ktoré kladú značné nároky na sieťovú infraštruktúru a spôsobujú kapacitné problémy v doposiaľ dostatočnej gigabitovej infraštruktúre,“ uvádza Martin Bratičák, Regional Director CEE v spoločnosti Zyxel.

„Naše nové riadené a neriadené 10G prepínače umožňujú v kombinácii so sieťovými kartami 10G PCIe rýchly, jednoduchý a cenovo dostupný prechod stávajúcich sietí na rýchlosť 10G. Odstránenie prekážok brániacich vyššej rýchlosti siete so sebou prináša citeľné zvýšenie produktivity a spoľahlivosti siete. Súčasný rozmach produktov štandardu WiFi 6 vyžaduje upgrade sietí, ktorý im dodá schopnosť podporovať multigigabitovú rýchlosť nových bezdrôtových technológií.“

 

Stránky budou spuštěny 11. února.

Značky: