Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) aj tento rok podporí už 29. ročník Memoriálu Jozefa Gabčíka – generála a hrdinu 2. svetovej vojny a zároveň 81. ročník výročia operácie ANTHROPOID.

Pri týchto príležitostiach sa 13. mája o 10:10 uskutoční 11-kilometrový beh terénom v Poluvsí. ZSSK už tradične účastníkov pretekov bezplatne odvezie vlakom Os 3510 (Žilina-Zárečie 8:53 – Poluvsie 9:11). Rovnako zaradí na trase Žilina – Rajec k tomuto vlaku dve posilové motorové jednotky, aby sa zvládol vyšší nápor cestujúcich. Preprava zadarmo bude podmienená preukázaním sa štartovým číslom nášmu personálu.

Behom si dobrovoľníci uctia pamiatku významného predstaviteľa protifašistického odboja, rodáka z obce Poluvsie. Oblastný klub vojenských výsadkárov Jozefa Gabčíka pripravil k 81. výročiu operácie Anthropoid odhalenie zrenovovaného pamätníka Jozefa Gabčíka, ktorý sa nachádza oproti domu, kde sa Jozef Gabčík narodil.

Na tomto podujatí budú aj veľmi významní hostia, ktorí si uctia pamiatku generála a hrdinu 2. svetovej vojny. Očakáva sa účasť aj zástupcov Ministerstva obrany Slovenskej republiky, Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky, predstaviteľov Českej, Britskej, Americkej a Ukrajinskej ambasády.

Preteky začnú o 10:10 priamo pred rodným domom Jozefa Gabčíka v Poluvsí, pričom cieľovým bodom bude telovýchovný areál 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Záujemcovia o preteky sa môžu prihlásiť  už len na mieste konania pretekov v daný deň, a to od 6:30 do 7:50, no iba v limitovanom množstve.

Viac oficiálnych informácií ohľadom behu sa dozviete na stránke https://beh.sk/, alebo aj na https://www.hrdosport.sk/Events.

Značky: