Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vo Vrútkach sa mladí ľudia 16. mája 2019 opäť dozvedia o práci v jednej z najperspektívnejších oblastí. ZSSK sprístupní svoje „zákulisie“ a predstaví systém duálneho vzdelávania

Akcia, ktorá vlani prilákala do Vrútok tisícky žiakov a študentov, je tu opäť. Už po tretíkrát sa pod záštitou Ministerstva dopravy a výstavby SR koná podujatie s názvom Kam po skončení základnej školy – ŠTUDUJ DOPRAVU. Spoluorganizátorom je Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Mladí ľudia sa 16. mája 2019 budú môcť dozvedieť všetko dôležité o povolaniach, ktoré majú budúcnosť.

Študenti a žiaci, ktorých práca v perspektívnom sektore dopravy zaujíma, môžu prísť do Vrútok na parkovisko pri hlavnej železničnej stanici a do interiéru penziónu Burra od 09:00 do 15.00. ZSSK im opäť dovolí nahliadnuť „do zákulisia“ – budú môcť navštíviť stanovisko rušňovodiča či prostredníctvom 3D okuliarov si pozrieť interiér najmodernejšej posily vo flotile ZSSK – rušňa Vectron. Nádejní budúci vlakvedúci si zasa môžu vyskúšať vytlačiť cestovný doklad a zoznámiť sa so zariadením na tlač cestovných dokladov EZ 6 iPOP KVC Vlak. Zaujímavé workshopy a kvízy o povolaniach rušňovodič, vlakvedúci a ďalších povolaniach budú prebiehať na dvoch stanovištiach ZSSK.

Národný dopravca sa na akcii vo Vrútkach predstaví ako nový člen systému duálneho vzdelávania, do ktorého sa úspešne zaradí od školského  roka 2019/2020. Žiakom priblíži možnosti štúdia i následného uplatnenia sa v našej spoločnosti. Bonusom bude prezentácia nového prototypu učebnej pomôcky, ktorá bude súčasťou odborného vzdelávania v pripravovanom modernom vzdelávacom centre ZSSK v Martine-Priekope a tiež vzdelávania dualistov ZSSK.

„ZSSK eviduje permanentný dopyt po pracovnej sile. Je pre nás mimoriadne dôležité vychovávať si budúcich zamestnancov, aj preto kladieme veľký dôraz na aktivity pre žiakov a študentov. Boli by sme radi, keby sa nám podarilo aj prostredníctvom takýchto podujatí a najmä systému duálneho vzdelávania vychovať naozaj silné generácie, ktoré budú svojimi schopnosťami držať cestovanie vlakmi na úrovni 21. storočia. Skúsené ročníky schopných zamestnancov nám postupne odchádzajú do dôchodku, našou veľkou nádejou sú práve mladí ľudia,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Vo Vrútkach nebude chýbať kariérne poradenstvo a prezentácia študijných a učebných odborov v oblasti dopravy, ktoré ponúkajú stredné odborné školy v Žilinskom, Banskobystrickom a Trenčianskom kraji a Žilinská univerzita v Žiline. Vstup na podujatie je bezplatný.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.