Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) ubezpečuje cestujúcu verejnosť, že predaj cestovných dokladov v žiadnom prípade neruší.

Tak ako doteraz, cestujúci si aj naďalej môžu lístky zaobstarať viacerými spôsobmi, vzhľadom na spoločenskú situáciu však momentálne odporúčame najmä predaj lístkov cez mobilnú aplikáciu Ideme vlakom či responzívny e-shop ZSSK. K dispozícii sú, samozrejme, aj osobné pokladnice na celom území Slovenskej republiky. Predajné miesta ZSSK aj s otváracími hodinami si môžete overiť tu à https://www.zssk.sk/otvaracie-hodiny/.

Predaj lístkov od 16. 3. 2020 bol zrušený len vo vybraných tarifných bodoch, kde predaj vykonával zamestnanec Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). V týchto malých staniciach si preto lístky do odvolania nebude možné zadovážiť à https://www.zsr.sk/pre-media/vyjadrenie-media/2020/marec/zsr-zastavuje-predaj-cestovnych-dokladov-zamestnancami-spolocnosti-66-staniciach.html.

ZSSK však od 16. 3. 2020 zatvorila všetky svoje zákaznícke centrá a rezervačné pracovisko pre osobné vybavovanie à https://www.zssk.sk/predaj-a-rezervacia-cestovnych-d/.

Národný dopravca zároveň opakovane upozorňuje cestujúcich, že vzhľadom na vážnosť situácie je nevyhnutné, aby mali pri nákupe cestovných dokladov v osobných pokladniciach a vo vlaku všetci na tvári ochranné rúška, prípadne si ústa a nos prekryli šatkou či šálom. V prípade, že tak neurobia, môžu byť vylúčení z prepravy. Pri platbe majú uprednostniť platobné karty a obmedzili tak osobný kontakt.

Bezkontaktné predajné kanály ZSSK:

Všetky informácie ZSSK nájdete na www.zssk.sk/koronavirus.

Značky: