Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel Communications dnes oznámila rozšírenie portfólia produktov štandardu WiFi 6 (11ax) a predstavila úplne nové riadené WiFi riešenie MPro Mesh™ a komplexné riešenie štandardu 10G PON. Všetky tieto novinky poskytovateľom služieb umožnia maximalizovať potenciál ich sietí a poskytovať zákazníkom pripojenie multigigabitovou rýchlosťou. Spoločnosť Zyxel bude uvedené riešenia prezentovať na nadchádzajúcej výstave Broadband World Forum (BBWF) v Amsterdame v stánku F38.

WiFi 6 pre všetky možné spôsoby nasadenia

Rozšírené portfólio produktov značky Zyxel, ktoré sú kompatibilné so štandardom WiFi 6, prináša WiFi multigigabitovej rýchlosti, dokáže podporovať viac zariadení súčasne a pre maximálnu flexibilitu nasadenia zahŕňa modely využívajúce DSL, Ethernet, aktívnu optickú sieť, pasívnu optickú sieť a extendéry. Spoločnosť Zyxel na svetovej premiére na výstave predstaví tiež riešenie MPro Mesh™, ktoré spojením osvedčených kvalít jeho riadeného WiFi riešenia so štandardom EasyMesh poskytuje vysoko výkonnú celoplošnú WiFi s ešte väčšou kompatibilitou hardvéru.

„So stále rastúcim počtom zariadení medzi koncovými užívateľmi exponenciálne stúpajú aj nároky na šírku pásma, s ktorými musia držať krok siete poskytovateľov služieb,“ uvádza Martin Bratičák, Regional Director CEE v spoločnosti Zyxel.

„Naše najnovšie produkty preto boli navrhnuté s ohľadom na tento vývoj. Či už zákazníci požadujú ultrarýchlu WiFi v celej domácnosti alebo spoľahlivé a bezproblémové pripojenie na cestách, vždy máme riešenie, vďaka ktorému poskytovatelia služieb dokážu zaistiť multigigabitové pripojenie, nech už sa ich zákazníci nachádzajú kdekoľvek.“

Riešenie 10G PON pre maximálne využitie kapacity sietí

Návštevníci expozície spoločnosti Zyxel sa budú môcť zoznámiť tiež s úplne novým optickým linkovým terminálom (OLT) 10G PON a optickým sieťovým terminálom (ONT) 10G PON, ktoré poskytovateľom služieb umožňujú zaistiť skutočne gigabitové pripojenie domácností. Medzi exponátmi určite zaujme aj najnovší model jednotky G.fast 212 MHz Distribution Point Unit (DPU), pomocou ktorej je možné gigabitové širokopásmové pripojenie zaistiť aj tam, kde sa nevyplatí inštalácia optických káblov.

Pevný bezdrôtový prístup pomocou štandardu 5G NR

A v neposlednom  rade bude na stánku spoločnosti Zyxel k videniu tiež technológia štandardu 5G New Radio (NR), ktorá podporuje širokú paletu zariadení, služieb a spôsobov nasadenia piatej generácie bezdrôtových systémov. Tieto riešenia sú súčasťou komplexného portfólia produktov spoločnosti Zyxel pre pevný bezdrôtový prístup (FWA), ktoré slúžia k pripojeniu multigigabitovou rýchlosťou po stávajúcich mobilných sieťach.

Na výstave Broadband World Forum 2019, ktorý sa koná na amsterdamskom výstavisku RAI od utorka 15. októbra do štvrtka 17. októbra, spoločnosť Zyxel nájdete v stánku F38. Bližšie informácie sú k dispozícii na stránkach bbwf.zyxel.com.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.