Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Internet vecí (IoT) rýchlo vytvára nové obchodné príležitosti, pričom medzi najväčšie z nich patrí trh s produktami pre dohľadové a kamerové systémy.

Vzhľadom k intenzívnemu rozvoju technológií bezpečnostných kamier hrajú PoE prepínače kľúčovú úlohu v dohľadovej infraštruktúre. Doterajšie vyhotovenie PoE prepínačov viac-menej nedokáže držať krok so stále rastúcimi nárokmi moderných bezpečnostných systémov. Spoločnosť Zyxel radiaca sa medzi lídrov vo vývoji a výrobe prepínačov prichádza na trh s radmi PoE prepínačov GS1300 a GS1350, ktoré sú špeciálne prispôsobené pre tento segment trhu. Kým sa jednotlivé modely líšia počtom portov, ich spoločným znakom je vysoká kapacita napájania cez PoE a jednoduché sprevádzkovanie sietí bezpečnostných kamier aj pri zapojení všetkých portov. Každý model je navyše vybavený dodatočnými uplink portami slúžiacimi pre pripojenie k centrálnej sieti bez potreby obsadzovať týmito spojmi PoE porty, ktoré sú určené pre IP kamery.

Väčší dosah pre flexibilnejšiu inštaláciu

IP kamery a ďalšie bezpečnostné zariadenia je často nutné inštalovať na odľahlých miestach. Tu nastáva problém s tým, že štandardné PoE prepínače umožňujú prenos na vzdialenosť maximálne 100 metrov. Oba rady nových prepínačov Zyxel pre kamerové systémy si s týmto problémom hravo poradia. Vďaka režimu „rozšírený dosah“, ktorý zabezpečuje prenos na vzdialenosť až 250 metrov, umožňujú prepínače GS1300 a GS1350 mimoriadnu flexibilitu pri inštalácii.

Prepínače GS1300 (vľavo) a GS1350 (vpravo) dvíhajú latku na trhu dohľadových systémov.

Užívateľsky prívetivé funkcie

Prepínače GS1300 i GS1350 majú intuitívne rozvrhnutý čelný panel umožňujúci jednoduchú a rýchlu správu zariadení. Dióda PoE indikuje, kedy sa príkon prepínača začína blížiť jeho maximálnej kapacite a tak užívateľom umožňuje vykonať nevyhnutné úpravy siete, aby prepínač nebol preťažený a novo pripojené odberové zariadenia bez napájania. Modely radu GS1350 navyše majú špeciálne tlačidlo, ktorého stlačením užívateľ v prípade výskytu chyby rýchlo obnoví predchádzajúci prevádzkový stav.

Stvorené k použitiu v kamerových sieťach

Rad GS1350, ktorý zahŕňa štyri modely, je vybavený funkciami pre nevyhnutnú správu a údržbu dohľadových systémov.

  • Automatická obnova kamier: okamžite po zistení nefunkčnosti IP kamery prepínač kameru automaticky reštartuje a pokúsi sa obnoviť jej prevádzku krátkym vypnutím napájania.
  • Nepretržité napájanie cez Ethernet: prepínače zaisťujú nonstop napájanie IP kamier, a to aj počas aktualizácie firmwaru alebo konfigurácie prepínačov, čo výrazne skracuje dobu, po ktorú sú kamery mimo prevádzku.

Základnými faktormi v prípade dohľadových kamerových sietí sú stabilita prepínačov a tým garancia poskytovaných služieb. Pri použití vonkajších kabeláží je veľmi podstatnou vlastnosťou aj prepäťová ochrana, a preto má rad GS1350 patentované vyhotovenie s podstatne zdokonalenou prepäťovou ochranou.

„Zo všetkých strán počujeme o nových obchodných príležitostiach, ktoré prinesie Internet vecí,“ poznamenáva Martin Bratičák, Regional Director CEE. „Spoločnosť Zyxel spojila svoje skúsenosti v oblasti výskumu a vývoja so spätnou väzbou zákazníkov, a výsledkom sú tieto revolučné prepínače, ktoré nám umožnia využívať obrovské príležitosti IoT.“

Značky: