Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Držať krok s technologickými inováciami nie je vždy jednoduché. Svoje o tom vedia najmä malé a stredné firmy s obmedzenými zdrojmi a napätými rozpočtami.

Vďaka aplikácii Nebula môžete siete spravovať priamo zo svojho mobilného zariadenia.

Firmy s menej než 250 zamestnancami napriek tomu tvoria 99% všetkých spoločností, a preto je vzhľadom k ich významu nevyhnutné, aby mohli pokračovať v raste a inováciách. Spoločnosť Zyxel Communications s ohľadom na túto situáciu pripravila novú mobilnú aplikáciu pre svoju platformu Nebula, vďaka ktorej firmy dokážu rýchle reagovať na meniace sa požiadavky na siete. Ku zvýšeniu efektivity prispejú tiež dva revolučné hybridné prepínače, ktoré firmám umožňujú jednoducho nastaviť správu po webe alebo bezplatnú správu po cloude.

Platformu Nebula umožňujúcu správu siete kedykoľvek a odkiaľkoľvek sme spustili v roku 2016. Nebula si od tejto doby získala pozitívnu odozvu medzi našimi resellermi aj poskytovateľmi riadených služieb. Podľa ich zdelenia náš flexibilný prístup podstatne zlepšil spôsob, akým nasadzujú a riadia svoje siete,“ poznamenáva Martin Bratičák, Head of Channel CEE. „Sme hrdí na to, že v spolupráci s našimi klientami vytvárame skutočne praktické riešenia. Nové modely značky Zyxel prinášajú ďalšie zlepšenia vychádzajúce zo spätnej väzby od užívateľov a naša úplne nová aplikácia umožňuje rozšírenú správu WiFi sietí priamo z mobilných zariadení.“

Kontrola nad sieťou priamo vo vašej dlani
Aplikácia Nebula sa už pri prvom uvedení stretla s kladnými recenziami užívateľov, ktorí chválili najmä jej jednoduché používanie a úsporu času vďaka QR kódom pre rýchle pridanie veľkého počtu zariadení do siete.

V novej verzii aplikácia prichádza s ešte širšou funkcionalitou, čím uľahčuje celý proces inštalácie a správy WiFi sietí. Aplikácia bude pre systémy iOS aj Android ponúkne komplexnú paletu konfiguračných nastavení a tiež rýchly prístup k informáciám v reálnom čase a k nástrojom pre riešenie problémov. Vylepšené bolo tiež riadiace centrum Nebula Control Center, ktoré funguje v prehliadači a teraz zahŕňa viac než 20 nových funkcií, ako napr.:

  • Mesh WiFi: k rozšíreniu pokrytia sietí sú používané stávajúce prístupové body.
  • Prevádzkové protokoly: personalizované protokoly poskytujú informácie o prevádzke brány.
  • Topológia VPN: rýchla vizualizácia pomocou topológie virtuálnej privátnej siete.

Portfólio produktov kompatibilných s platformou Nebula už dnes zahŕňa 25 zariadení a v roku 2019 sa rozrastie o ďalšie novinky.

Ďalší krok v evolúcii prepínačov
Spoločnosť Zyxel dnes predstavila dva nové prepínače série GS1920v2 nadväzujúce na veľmi úspešnú sériu GS1920, vďaka ktorej sa značka Zyxel stala lídrom tohoto segmentu. Na pulty obchodov čoskoro dorazí tiež séria XGS1930, ktorá rozširuje úspešné portfólio inteligentných riadených prepínačov s 10G uplinkom.

Vedľa nových funkcií séria GS1920v2 prináša tiež nový osemportový bezventilátorový PoE model, ktorý v sebe skĺbi všestrannosť, cenovú dostupnosť a schopnosť napájania cez Ethernet.

Vylepšenia  sa dočkal tiež dizajn prepínačov. Tie novo zahŕňajú tlačidlo pre rýchlu obnovu, atraktívny čelný panel v imitácii karbonu a upravené rozmery väčších modelov, ktorých hĺbka tak umožňuje inštaláciu aj do rackov s nedostatočným miestom.

Prepínače GS1920v2 a XGS1930 teraz naviac patria do rodiny NebulaFlex, takže môžu byť nastavené a spravované pomocou prehliadača alebo niekoľkými kliknutiami centrálne pomocou bezlicenčného riešenia Nebula od spoločnosti Zyxel.

Zákazníci chytro riadené prepínače preferujú kvôli ich cenovej dostupnosti a jednoduchej prevádzke,“ dodáva Martin Bratičák. „Vďaka kompatibilite s riešením NebulaFlex naše chytro riadené prepínače naviac užívateľom poskytujú ešte lepšiu službu než doposiaľ.“

Platforma NebulaFlex umožňuje fungovania dvoch nových radov prepínačov v chytrom riadenom (samostatnom) režime alebo v režime centrálnej správy pomocou bezlicenčného cloudového riešenia Nebula. „Podpora hybridnej prevádzky je poskytovaná bezplatne a znamená výrazný pokrok v riadení a monitoringu prepínačov bez dodatočného hardvéru alebo drahého softvéru,“ poznamenáva Martin Bratičák.

 

[1] https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Statistics_on_small_and_medium-sized_enterprises

Značky: