Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ZyXEL Communications, globálny leader na poli širokopásmových sieťových technológií, uviedla na trh sériu XGS2210 riadených 28/52portových gigabitových switchov pracujúcich na druhej vrstve s rýchlosťou uplinku 10 G.

Séria XGS2210 ponúka optické pripojenie SFP+ 10G a vysokú kapacitu napájania pomocou PoE. Taktiež chráni podnikové siete pred spomalením prevádzky na switchi a rozširuje možnosti inštalácie IP kamier, VoIP telefónov a bezdrôtových prístupových bodov pre IP dohľad a pre pohostinské a vzdelávacie zariadenia.

Gigabitové switche série XGS2210 umožňujú rýchlosť uplinku 10G. Podľa výskumu spoločnosti Infonetics Research bude na konci roku 2017 80% podnikových prístupových bodov kompatibilných s bezdrôtovým štandardom 802.11ac. Pričom do roku 2019 tento podiel ďalej vzrastie takmer na 90%. S rastúcou popularitou bezdrôtového štandardu 802.11ac sa od sieťových switchov očakáva rýchlejší výkon a vyššia kapacita uplinku, ktorá dokáže splniť potreby pripojených klientov kompatibilných s týmto štandardom. Vďaka sérii XGS2210 podnikové siete v budúcnosti ľahko zvládnu rýchly nárast počtu klientov štandardu 802.11ac.

Pre efektívny routing medzi doménami v rámci malej siete switche série XGS2210 poskytujú statický routing s možnosťou jednoduchej implementácie v malých až stredných organizáciách. Pre profesionálnu konfiguráciu siete a optimálnu efektivitu jej riadenia switche série XGS2210 podporujú komplexnú CLI a SNMP.

Nevyhnutným predpokladom pre zaistenie spoľahlivých a stabilných sietí, najmä v prípade konvergovaných sietí s rôznou prevádzkou, je monitoring ich prevádzky. Séria XGS2210 správcom pomáha monitorovať, analyzovať sieťovú prevádzku a viditeľnosť vďaka podpore štandardu sFlow. Sieťový operačný systém ZyNOS V4.30, ktorý spoločnosť ZyXEL bezplatne poskytuje ku svojim switchom, užívateľom prináša pokročilé funkcie, ako napr. kontrolu zdrojových IP adries a plánovanie PoE.

Vďaka technológii PoE+ a kapacite napájania až 375 W dokážu PoE modely série XGS2210 jednoducho napájať energeticky náročné zariadenia, ako napr. prístupové body štandardu 802.11ac, kopulové kamery alebo PTZ rýchlostné kopulové kamery.

Séria XGS2210 zahŕňa 28portové a 52portové modely s alebo bez napájania cez Ethernet. Spoločnosť ZyXEL ponúka ucelené portfólio riadených, inteligentných riadených a neriadených sieťových switchov pre spoľahlivé siete malých až stredných organizácií a pohostinských a vzdelávacích zariadení.

Značky: