Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel Communications dnes predstavila nový produkt Multy U. Toto bezkonkurenčne kompaktné a jednoducho použiteľné riešenie typu mesh má za cieľ osloviť predovšetkým mladšiu generáciu užívateľov.

Produkty pre siete typu mesh boli doposiaľ určené skôr organizáciám a rodinám vo veľkých domácnostiach. Mladí ľudia a ďalší užívatelia bývajúci v malých jednopodlažných domoch zatiaľ výhody tejto technológie a celoplošného pokrytia, ktoré ponúka, doposiaľ veľmi nevyužívali,“ poznamenáva Martin Bratičák, Head of Channel CEE. „Pokiaľ ide o technológie a sieťové zariadenia, mladí užívatelia majú iné priority a prikladajú väčší význam rýchlosti a dizajnu. A práve im je určené Multy U, ktoré osloví svojím jednoduchým nastavením pomocou aplikácie, inteligentnou LED a minimálnymi nárokmi na inštaláciu.“

Malé zariadenie s vysokým výkonom

Multy U hneď po vybalení zaujme svojim kompaktným vyhotovením. Zariadenie váži 310 gramov a jeho rozmery sú iba 12,3 x 12,3 cm a 3 cm na hrúbku, čo z neho robí najmenšie trojpásmové mesh riešenie na trhu. Jeho kompaktné rozmery a atraktívny vzhľad presvedčí najmä tých užívateľov, ktorí odradzuje predstava, že by interiér ich domova rušil nevzhľadný uzol nadmernej veľkosti.

Malé rozmery však v prípade Multy U rozhodne neznamenajú slabý výkon. Na rozdiel od bežných dvojpásmových riešení typu mesh je Multy-U trojpásmový produkt využívajúci 2,4 a 5 GHz pásmo plus dodatočné 5 GHz pásmo dedikované pre centrálne pripojenie. Jeho šesť interných antén je schopných dáta odosielať a prijímať rýchlosťou až 866 Mbps. Každý uzol dokáže pokryť cez 180 metrov štvorcových a bez meškania obsluhovať až 128 zariadení.

Multy U sa od dizajnu konvenčných mesh produktov odlišuje nielen veľkosťou, ale tiež svojou diódou. Tá je praktická a súčasne aj štýlová, pričom jej farby sa menia v závislosti na stave siete. Diódu je možné jednoducho vypnúť tlačidlom na zariadení alebo pomocou aplikácie Multy U.

Široké možnosti inštalácie

Súčasťou každého Multy U sú dva kusy príslušenstva pre jednoduché a bleskovo rýchle upevnenie zariadenia. Prvým je atraktívny kožený remienok v karamelovo hnedej farbe, na ktorom môže byť zariadenie Multy U vďaka svojej malej hmotnosti zavesené napr. z vešiaku alebo háčku na obraz. Druhým je odolný stojan, ktorý sa vytiahne zo základne zariadenia a zaistí pomocou zabudovaných magnetov.

„Pri navrhovaní Multy U sme sa zo všetkého najskôr zamysleli nad tým, čo od tohoto zariadenia očakávajú mladí užívatelia. Tým sme sa dostali k možnostiam inštalácie a k tomu, ako má byť sieť, ktorú zariadenie poskytuje, riadená,“ dodáva Martin Bratičák. „Cieľová skupina Multy U na jednu stranu miluje technológie, ale súčasne výrazne preferuje produkty umožňujúce intuitívne a jednoduché nastavenie a ovládanie.“

Multy U naviac podporuje riešenie Amazon Alexa, takže keď užívatelia práve nemajú voľné ruky alebo si napríklad chcú pustiť film pri vynaložení len minimálnej energie, môžu svoju sieť ovládať hlasom.

K ovládaniu sietí Multy U slúži aplikácia dostupná pre zariadenia s operačnými systémami iOS a Android. Vedľa kľúčových funkcií, ako je napr. intuitívna inštalácia pomocou grafického sprievodcu, je možné aplikáciu použiť mimo iného ku spúšťaniu testov rýchlosti (za účelom diagnostiky problémov), nastavenia notifikácií o pripojení nových zariadení do siete (s možnosťou ich povoliť alebo blokovať), realizácia vzdialenej správy, povolenie WiFi siete pre hostí a k prijímaniu technickej podpory.

Značky: