Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ocenený prístupový bod umožňuje superrýchle pripojenie malých a stredných organizácií po celom svete.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi predných dodávateľov bezpečných sieťových riešení využívajúcich prednosti správy pomocou cloudu, obdržala ocenenie Taiwan Excellence Award za dvojpásmový PoE prístupový bod NWA50AX s podporou štandardu WiFi 6.

Podľa vyjadrenia usporiadateľov súťaže bola spoločným rysom všetkých produktov ocenených v roku 2022 inovatívnosť, a to najmä využitie 5G technológií, umelej inteligencie, veľkých dát, internetu vecí a virtuálnej reality s cieľom plniť potreby zákazníkov. Martin Bratičák, Head of Channel for CEE v spoločnosti Zyxel, pri tejto príležitosti poznamenal:

„Zyxel vo svojom odvetví patrí medzi priekopníkov, ktorí produkty štandardu WiFi 6 vyvinuli medzi prvými a uviedli na trh. Vďaka nám majú po celom svete superrýchlu WiFi k dispozícii malé a stredné organizácie a podniky, ktoré by si ju inak nemohli dopriať kvôli nedostatku technických skúseností alebo financií. Týmto sa otvára obrovský potenciál, ktorého využitie doposiaľ znemožňovali nízke rýchlosti bezdrôtového pripojenia.“

„O našom trvalom dôraze na inovácie svedčí aj to, že ocenenie Taiwan Excellence Award sme získali už v 17. ročníkoch tejto súťaže. Inovácie predstavujú nedielnu súčasť všetkého, čo robíme, od výskumu a vývoja až po kontrolu kvality, a to sú dôvody, prečo sa nám v tejto súťaži tak darí,“ dodáva Martin Bratičák.

Veľký výkon pre malé organizácie

Prístupový bod NWA50AX je navrhnutý tak, aby malým organizáciám, pobočkám a domácim kanceláriám priniesol cenovo dostupné sieťové riešenie štandardu WiFi 6. Tento prístupový bod 802.11ax podporuje pásma 2,4 GHz i 5 GHz a umožňuje simultánny prenos pre viacerých klientov, čo pre užívateľov znamená o 25 percent vyššiu rýchlosť pripojenia a maximálnu efektivitu WiFi oproti norme predošlej.

Model NWA50AX je možné veľmi jednoducho nastaviť a spravovať pomocou cloudovej platformy Nebula. Jeho inštaláciu a konfiguráciu tak zvládne aj človek bez odborných skúseností, ako napr. personál hotelov, kaviarní a obchodov alebo domáci užívatelia. Veľmi jednoduché je tiež nastavenie oddelenej siete pre zamestnancov a hostí. Ultrarýchlu sieť tak majú užívatelia k dispozícii behom niekoľkých málo chvíľ.

Vedľa Taiwan Excellence Award spoločnosť Zyxel v posledných mesiacoch získala celý rad ďalších prestížnych trofejí vrátane ocenenia ChannelPro SMB All-Star v USA a European MSP Innovation Award.

Ocenenie Taiwan Excellence Award

Ocenenie Taiwan Excellence Award od roku 1993 každoročne udeľuje taiwanské Ministerstvo hospodárstva ako výraz uznania inovatívnym taiwanským produktom. Súťažné produkty sú posudzované podľa nasledujúcich kritérií: výskum a vývoj, dizajn, kvalita a marketing. V roku 2022 bolo do súťaže prihlásených viac než 1100 produktov od takmer 550 značiek, pričom ocenenie Taiwan Excellence Award nakoniec obdržalo celkom 348 z nich.

Bližšie informácie o víťaznom produkte nájdete na stránkach: 

https://www.zyxel.com/sk/sk/products/wireless/80211ax-wifi-6-dual-radio-poe-access-point-nwa50ax/overview

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.