Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od svojho debutu v roku 2012 vyniká séria smartfónov P od Huawei fotografickými schopnosťami. Ani najnovší rad s označením P40 nie je výnimkou. Zoznámte sa s desiatkou inovácií, vďaka ktorým Huawei vládne fotomobilom súčasnosti.

  1. Najväčší snímač

Senzor Huawei Ultra Vision, ktorý je súčasťou všetkých modelov série, prináša revolúciu. Vďaka veľkej uhlopriečke 1/1,28 palca podporuje spájanie pixelov na dosiahnutie veľkosti jedného pixela 2.44μm. Je to dosiaľ najväčší senzor, aký kedy Huawei zabudoval do svojich smartfónov.

Nový senzor je výsledkom zložitého optického dizajnu a inžinierstva, ktoré sa podpisuje pod vysokú kvalitu obrazu a vďaka svojej veľkosti prepúšťa oveľa viac svetla. Zároveň umožňuje snímanie so zníženým šumom pri slabom osvetlení. Ultra Vision Sensor tiež nahrádza tradičné zelené pixely z RGGB žltými pixelmi, teda RYYB, čím sa zvyšuje priechodnosť svetla o 40 percent.

Huawei P40

  1. Automatické zaostrovanie Octa PD

Smartfóny radu P40 štandardne snímajú obrázky 12,5 Mpx s binningom (spájaním) pixelov 4 do 1. Každý takýto veľký pixel obsahuje osem fotodiód, ktoré spolupracujú na zlepšení rýchlosti a presnosti zaostrenia pri fotografovaní. Nezáleží na tom, či fotíte v tmavom prostredí alebo sa snažíte zachytiť malé pohybujúce sa objekty. Automatické zaostrenie Octa PD bolo vyvinuté tak, aby fungovalo spoľahlivo v akýchkoľvek podmienkach a zaručilo vždy perfektne ostré a kvalitné snímky.

  1. Spektrálny snímač teploty farieb s umelou inteligenciou

Tento senzor si obzvlášť obľúbia tí, ktorí radi fotia portréty. Na reprodukciu presného odtieňa pokožky a jemnej textúry pleti je séria P40 vybavená snímačom teploty farieb s viacerými spektrami a automatickým vyvážením bielej farby pomocou umelej inteligencie. Počet farebných kanálov sa zvyšuje z troch na osem, čo zvyšuje presnosť farieb o 45 percent. Algoritmus umelej inteligencie poskytuje presnú optimalizáciu portrétu, ktorá dokáže vylaďovať  tiene tváre alebo lesk vlasov.

  1. XD Fusion Engine pre dokonalé detaily

Huawei XD Fusion Engine výrazne vylepšuje detaily zobrazovaných objektov, a to kombináciou údajov z viacerých objektívov. Dáta získané z viacerých šošoviek fotoaparátu umožňujú smartfónu získať informácie o expozícii či hĺbke. Následne umelá inteligencia spracuje tieto informácie a na ich základe optimalizuje detaily výsledného záberu. Výsledkom je nielen profesionálny Bokeh efekt (rozostrenie pozadia), ale aj čo najostrejšie detaily a najvernejšie farby.

Huawei P40

  1. Periskop SuperSensing Zoom

Modelu P40 Pro, ktorý je vrcholom ponuky tejto série na Slovensku, vývojári nadelili teleobjektív s periskopmi, ktorý odráža svetlo pod uhlom 90 stupňov a posúva ho do horizontálnej roviny. Vďaka tomuto riešeniu zmestil Huawei do tenkého tela smartfónu teleobjektív. Fotoaparát podporuje 5-násobný optický zoom a až 50-násobný maximálny digitálny zoom. Nechýba pole farebných filtrov RYYB, ktoré zvyšuje priechodnosť svetla a rovnako kvalitu priblížených fotografií.

  1. Dizajn periskopu SuperZoom

Vrcholný model série P40 Pro + umožňuje vidieť okolitý svet cez špeciálny objektív SuperZoom, ktorý sa môže pochváliť 10-násobným optickým zoomom a až 100-násobným digitálnym zoomom. Ten využíva periskopovú štruktúru a šošovky v tvare hranola, ktoré odrážajú svetlo viackrát, aby sa dosiahla ekvivalentná ohnisková vzdialenosť 240 mm. Navyše, špeciálne algoritmy Face Super-Resolution (SR) a Text SR zvyšujú jeho schopnosť rozpoznávať aj pri veľkej vzdialenosti detaily tváre či v snímanom texte.

  1. Ultra širokouhlý fotoaparát

Dvojica modelov P40 Pro a P40 Pro + je vybavená ultraširokouhlým objektívom so snímačom 1 / 1,54 palca a pomerom 3:2. Zariadenia podporujú s vysokým ISO 51200 Ultra Low-Light video a Ultra-Slow Motion Video v kvalite 7680 snímkov za sekundu.

Fotoaparát so širokým uhlom podporuje technológiu SedecimPixel Fusion, ktorá produkuje pixely s veľkosťou 4,48 μm a posúva zobrazovanie svetla pri natáčaní videa na novú úroveň. Vďaka tomu sa môžu smartfóny pochváliť výrazne zlepšenou kvalitou videa obzvlášť pri zhoršených svetelných podmienkach.

  1. Snímanie zvuku z jedného konkrétneho miesta

Funkcia Audio Zoom, ktorá je k dispozícii vo všetkých troch modeloch radu P40, umožňuje sa virtuálne priblížiť ku konkrétnemu zvuku, ako je napríklad hudba, a zosilniť ho. Zvuk je tak nielen výraznejší, ale systém dokáže tiež účinne odfiltrovať ďalší hluk v pozadí.

  1. Najkrajšie snímky v pohybe

Ak radi fotografujete pohyb, rozhodne oceníte novú funkciu Huawei Golden Snap, ktorá využíva umelú inteligenciu na to, aby vybrala najviac vydarené snímky pohybujúceho sa objektu. Vďaka výkonnej umelej inteligencii sú smartfóny schopné identifikovať snímané objekty v reálnom čase. Ďalšia funkcia AI Best Moment zhotoví dynamické fotografie tesne pred a po stlačení spúšte. Následne si môžete vybrať svoju obľúbenú fotografiu priamo z galérie.

Huawei P40

  1. Výkonný predný fotoaparát

Smartfóny P40 Pro a P40 Pro + prichádzajú s 32 Mpx objektívom na prednej strane, ktorá v sebe zároveň integruje infračervený hĺbkový snímač, senzor priblíženia a snímač okolitého prostredia. Tieto komponenty vám prinášajú množstvo podporných funkcií pri fotení. Modul predného objektívu podporuje automatické zaostrovanie, ktoré sa zameriava na tvár a dokáže snímať video v rozlíšení 4K UHD. Aby toho nebolo málo, predný fotoaparát v spolupráci s infračerveným hĺbkovým senzorom sa môže pochváliť mimoriadne pokročilým Bokeh efektom, teda rozmazaním pozadia, pričom vaša tvár ako hlavný snímaný objekt zostane dokonale ostrá.