Spoločnosť NETGEAR uviedla na trh dvojicu nových dizajnových switchov pre domáce i firemné využitie. Modely GS908 a GS908E ponúkajú okrem moderného prevedenia tiež jednoduchú správu prostredníctvom webového rozhrania, osem gigabitových predkonfigurovaných ethernetových portov či zabudovaný systém pre efektívnejšie usporiadanie káblov.

Prepracovaný dizajn do každej miestnosti
SeitcheGS908 a GS908E majú moderné prevedenie, ktoré ich predurčuje pre umiestnenie priamo na pracovných stoloch. Zabudovaný  mechanizmus v zadnej časti switchov navyše umožňuje pripájať jednotlivé káble rýchlo, prehľadne a bez rizika ich zamotania. Je možné vypnúť aj LED osvetlenie, aby nepôsobili na stole rušivo.

Switch pre základné použitie
Model GS908 ponúka základné prepínacie funkcie bez možnosti ich správy. Zariadenie je vybavené ôsmimi gigabitovými ethernetovými portami, prostredníctvom ktorých sa dá automaticky pripojiť akékoľvek zariadenie. Bezproblémový chod switcha zaisťuje neblokovaná switch architektúra s priepustnosťou až 16 Gb/s.

Switch s pokročilou správou
Model GS908E je vybavený ôsmimi gigabitovými ethernetovými portami, obsahuje však aj tri prednastavené módy prispôsobené pre streaming multimédií, hranie online hier a štandardné pripojenie vrátane VoIP či videohovorov. Prostredníctvom linkovej agregácie sa dajú vybrané porty ďalej vzájomne zlučovať a dosahovať tak prenosové rýchlosti až 4 Gb/s. Súčasťou výbavy zariadenia sú aj dva USB porty slúžiace na napájanie elektronických zariadení.

Jednoduchú správu, konfiguráciu a optimalizáciu switcha umožňuje intuitívne používateľské webové rozhranie (GUI), optimalizované pre mobilné zariadenia. Okrem základného nastavenia je pre skúsenejších používateľov pripravený celý rad pokročilých funkcií, ako napríklad kvalita služby (QoS), IGMP snooping, DHCP či podpora VLAN a 802.1Q VLAN.

Cena a dostupnosť
Modely GS908 a GS908E sú v predaji za 49 eur s DPH (model GS908) a 69 eur s DPH (model GS908E).

Značky: