Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka EV modelom, ktoré boli postupne od 2011 uvedené na trh, Renault dosiahol hranicu 200 000 predaných elektrických vozidiel v Európe. Vo Francúzsku, štvrtom najväčšom globálnom trhu, Renault aktuálne zaregistroval 100 000 elektrických vozidiel. Renault je už štvrtý rok po sebe lídrom v oblasti predaja elektrických vozidiel v Európe. ZOE a Kangoo Z.E. zostávajú vlajkovými modelmi ofenzívy Skupiny v oblasti elektrických vozidiel v Európe.

Renault dosiahol hranicu 200 000 predaných elektrických vozidiel v Európe. Zároveň prekonal symbolický míľnik vo Francúzsku so 100 000 zaregistrovanými vozidlami. Tento dvojitý úspech zdôrazňuje pozíciu značky Renault ako lídra na európskom trhu s elektrickými vozidlami s trvalým rastom predaja.

Takmer každé tretie predané elektrické vozidlo v Európe je Renault

Priekopníkom v segmente elektrických vozidiel so svojím radom uvedeným v roku 2011, Renault pokračuje vo vedení na európskeho trhu už štvrtý rok po sebe. Takmer každé tretie elektrické vozidlo na európskych cestách je Renault. V roku 2018 vzrástol predaj elektrických vozidiel značky Renault v Európe o 36%, primárne v druhom polroku o 62%. Vo Francúzsku má Renault 56,8 %podiel na trhu s elektrickými vozidlami (OS a ĽÚV).

Dnes sme hrdí na to, že viac ako 200 000 zákazníkov v Európe si vybralo Renault, aby elektrickú jazdu zaradili do ich každodenného života! A samozrejme je to len krok k oveľa dlhšej ceste. Naším jasne stanoveným cieľom za posledných desať rokov bolo sprístupniť elektrickú mobilitu všetkým. Skupina Renault má ambíciu, aby do roku 2022 elektrické vozidlá predstavovali 10% tržieb. K tomuto dátumu bude Renault vo svojom portfóliu  vozidiel disponovať ôsmimi elektrickými automobilmi.“ povedal Gilles Normand, Senior Vice President, Electric Vehicles, Skupina Renault.

Kompletný, všestranný rad vozidiel

Dôvody úspechu? Najkompletnejšia a všestranná ponuka elektrických  vozidiel na trhu, ktorú tvoria ZOE, Kangoo Z.E., Master Z.E. a štvorkolka Twizy.

Elektrické vozidlá značky Renault získavajú nepretržite vylepšenia – vyšší dojazd,  výkonnejšie motory alebo rýchlejšie nabíjanie. Vlajkovými modelmi Skupiny sú mestský automobil ZOE a van Kangoo Z.E. ZOE zostáva lídrom na trhu s 40 000 registráciami v minulom roku, z toho 18 000 vo Francúzsku. Vďaka šesťročným trhovým úspechom naďalej oslovuje kupujúcich s atraktívnym dizajnom a reálnym dosahom 300 kilometrov.

Kangoo Z.E. je nesporným lídrom Európe v segmente EV ĽÚV s 51,5% podielom na trhu dosiahnutým v roku 2018

Elektrické vozidlá vyrobené vo Francúzsku

V júni 2018 Skupina Renault oznámila plány na investovanie vo výške jednej miliardy eur vo Francúzsku, ktoré je dnes centrom excelentnosti elektrických vozidiel v rámci Aliancie. Do roku 2022 Skupina plánuje:

  • zaviesť novú elektrickú platformu Aliancie vo fabrike Douai, aby sa tak vytvorilo druhé miesto pre výrobu EV značky Renault,
  • zdvojnásobenie výrobnej kapacity ZOE a spustenie nového ZOE vo Flins, jedinom mieste výroby ZOE na svete,
  • produkciu troch elektromotorov v Cleon a uvedenie nového elektrického motora do roku 2021,
  • investovať v Maubeuge do výroby ďalšej generácie rodiny Kangoo, vrátane elektrického Kangoo Z.E.

Predaj  ZOE a Kangoo Z.E. v roku 2018

  EurópaFrancúzsko
ZOE

 

39 448 vozidiel

(18,2% trhu osobných elektrických vozidiel)

18 011 vozidiel

(54,9% trhu osobných elektrických vozidiel)

KANGOO Z.E.

 

8 747 vozidiel

(40,9% trhu ĽÚ elektrických vozidiel)

4 176 vozidiel

(51,5% trhu ĽÚ elektrických vozidiel)

Pre viac informácií o stratégií elektrických vozidiel Skupiny Renault viď easyelectriclife.groupe.renault.com

Značky: