365-ka umožňuje začať investovať v pohodlí domova, priamo cez mobilnú aplikáciu.

Ako chránite svoje úspory vy? Tretina Slovákov využíva najefektívnejší nástroj na dlhodobé zhodnotenie úspor a zmiernenie negatívnych dopadov inflácie – investovanie. Približne 6 z 10 ľudí, ktorí investujú, preferuje digitálne riešenia. Jedným z takýchto riešení je mobilná aplikácia 365.bank, ktorá ponúka investičné sporenie prostredníctvom štyroch podielových fondov určených pre konzervatívnych aj dynamických investorov.

Na to, aby ste mohli v 365.bank investovať, budete potrebovať digitálny bankový účet, ktorý, ak ho ešte nemáte, si môžete založiť cez aplikáciu 365.bank bezplatne a využívať ho bez poplatkov. Následne si v mobilnej aplikácii zvolíte položku Investovanie a v priebehu pár minút môžete začať investovať. Celý proces prebieha plne digitálne a bezpapierovo priamo v mobilnej aplikácii, takže nemusíte nikam chodiť.

Investovanie v 365.bankZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Investovať v 365.bank môžete v priebehu pár minút a priamo z mobilnej aplikácie

Štyri fondy, investovanie od 20 eur

Nováčikom investorom odporúčame vyplniť investičný dotazník, podľa ktorého banka posúdi vhodnosť a primeranosť zvolenej investície. Jeho súčasťou je séria niekoľkých jednoduchých otázok ohľadne postoja k riziku, dĺžky investície či skúseností s investovaním. Následne si zvolíte fond, do ktorého chcete investovať.

Pre konzervatívnejších investorov je určený Fond stabilných výnosov pozostávajúci prevažne z dlhopisov alebo Realitný fond. Dynamickí investori, ktorí sú naklonení novým technológiám alebo si potrpia na udržateľnosť a ESG, a zároveň sú ochotní podstúpiť vyššiu mieru rizika, si môžu zvoliť akciový Blockchain fond alebo zelený Eko fond.

Priamo v mobilnej aplikácii nájdete všetky informácie o jednotlivých fondoch, ktoré potrebujete vedieť a to vrátane poplatkov. Po zvolení vami preferovaného fondu podpíšete všetky potrebné dokumenty priamo v aplikácii 3-sekundovým podržaním tlačidla. Odkladať si môžete sumu od minimálnej výšky 20 eur.

Investovanie v 365.bankZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Investovanie v 365.bank: Ponuka fondov

Zaujímajú vás detaily? Pozrite si rozhovor s odborníkom z 365.bank

V prípade záujmu môžete investovať aj do viacerých fondov, nakoľko v 365.bank si môžete vytvoriť až 50 Investičných sporení. Všetky detaily investovania sú dostupné priamo v aplikácii alebo v internet bankingu a to kedykoľvek, kdekoľvek, 24/7 a 365 dní v roku.

„V rámci investičného sporenia nadväzujeme na našu mobile-first filozofiu, ktorú razíme prakticky od vzniku banky. Celý proces od založenia až po správu investícii sme v aplikácii nadizajnovali tak, aby bol jednoduchý, zrozumiteľný a z pohľadu klienta s čo najlepším user experience. Veríme, že týmto spôsobom priblížime tému investovania čo najširšiemu spektru klientov, vrátane tých, ktorí tento spôsob zhodnocovania úspor doteraz ešte nevyskúšali,“ vysvetľuje Tomáš Barbarič, šéf produktov 365.bank.

Pokiaľ sa chcete o investovaní v 365.bank dozvedieť ďalšie informácie, pozrite si náš rozhovor s Tomášom Barbaričom z 365.bank:

Článok vznikol v spolupráci s 365.bank.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit