Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ak si chcete objednať tričká na rozlúčku so slobodou, rodinnú oslavu alebo pre svoju firmu, musíte sa rozhodnúť, aký typ potlače použijete. Každá technika tlače má svoj vlastný štýl a úroveň zložitosti. V tomto článku sa dozviete, ako fungujú 4 najobľúbenejšie typy potlače tričiek, ktoré metódy vydržia najdlhšie a stoja najmenej.

Digitálna tlač

Digitálna potlač na tričko je dnes jednou z najmodernejších technológií tlače. Špeciálna tlačiareň dokáže naniesť tenkú vrstvu pigmentu priamo na textil. Môžete použiť mnoho farieb, vytvoriť zložitý dizajn alebo dokonca použiť fotografie. Pigment do látky vsiakne, takže je vyzerá ako súčasťou trička a dizajn je hladký na dotyk.

Digitálna tlač je vhodná na textil s minimálnym obsahom bavlny 70 %. Je vhodná pre tlač menšieho množstva textilu a dizajny nemajú dlhú životnosť v porovnaní s ostatnými metódami tlače. Pre zákazníka je to však cenovo dostupnou možnosťou.

Tlač na textilZdroj: elements.envato.com
Tlač na textil

Flex a Flock tlač

Flex a Flock sú dve veľmi podobné metódy tlače na textil. Aký je medzi nimi rozdiel? Flex je druh fólie s hladkým povrchom. Flock je o niečo hrubší druh fólie so špecifickou štruktúrou a dá sa použiť aj na povrchy ako sklo a plast. V oboch prípadoch sa dizajn vyrezávajú z vinylu a použitím tepla sa tlačia na odev.

V porovnaní s ostatnými metódami, má Flex a Flock potlač oveľa dlhšiu životnosť. Je to veľkou výhodou pre firmy, ktoré chcú kvalitou reprezentovať svoj charakter. Či ponúkate hydroizolácie Bitumat alebo stolárske služby, nechcete, aby vás zákazníci videli v tričku s popukaným alebo vyblednutým logom. Nevýhodou sú len limitované farby a vyššia cena ako pri iných druhoch potlače.

Potlač tričkaZdroj: elements.envato.com
Potlač trička

Sieťotlač

Sieťotlač je najznámejšou a obľúbenou technikou potlače. Táto metóda však nie je limitovaná len na textil – bez problémov funguje aj na dreve, papieri, skle a rôznych kovoch. Sieťotlač spočíva vo vytláčaní farby cez priepustné sieťky (šablóny s dizajnom). Je nevhodná pre malé objednávky, no pri veľkých objednávkach je to veľmi finančne úsporná metóda.

Táto technika nie je vhodná pri tlači veľmi zložitých dizajnoch.

Sublimácia

Sublimácia vytvorí plnofarebnú potlač na akýkoľvek textil, ktorý je zložený z polyesteru alebo jeho zmesi. Často sa používa aj na tlač na reklamné predmety ako hrnčeky, vankúše a zapaľovače. Tlač je hladká a dlhotrvajúca. Nevýhodou je, že tlačiť sa môže výhradne len na umelé textílie a predmety bielej farby.

Viac informácií o potlači a konkrétnych cenách sa dozviete na stránkach predajcov.

Tip: Ak máte neodkladné problémy s vodovodným potrubím, kontaktuje krtkovanie Pezinok. Firma pracuje nonstop a pomôže vám s malými aj veľkými problémami. Kontaktovať ich môžete pomocou telefónneho čísla na webstránke.

Značky: