Výučba cudzích jazykov nikdy nebola dostupnejšia.

Prinášame vám niekoľko aplikácií, vďaka ktorým môžete študovať cudzie jazyky, aj keď zrovna nesedíte v škole či na jazykovom kurze.

Duolingo

Interaktívna aplikácia je zameraná hneď na niekoľko jazykov – angličtinu, nemčinu, taliančinu, francúzštinu, španielčinu, portugalčinu (s podporou češtiny)… Aplikáciu je dostupná zdarma. Podľa toho, koľko času výučbe venujete, postúpite do vyššieho levelu.  Každý jeden sa vám odomkne až po tom, čo zvládnete predchádzajúci. Čím menej chýb v lekcii urobíte, tým to pôjde rýchlejšie.

Google Play
App Store

Naučte sa Anglicky 6000 slov

Preferujete radšej obrázky a nahrávky od rodených hovoriacich? S touto aplikáciou si osvojíte až 6000 slov v 59 jazykoch. Aplikácia Naučte sa Anglicky 6000 slov prichádza s novým zábavným spôsobom, ako si rozšíriť slovnú zásobu. Súčasťou výučby sú ilustrované obrázky, fonetické prepisy i nahrávky s výslovnosťou. Aplikácia tiež obsahuje slovníček s 15 témami, ktoré sú rozdelené do 140 podtém.

App Store

Busuu

Máte radi výzvy? Nastavte si svoje individuálne ciele, zlepšujte si pamäť a sledujte svoje pokroky s Busuu. Aplikácia ponúka na výber štúdium 11 jazykov. Nechýbajú kurzy rozdelené do zaužívaných úrovní A1, A2, B1 a B2. Cvičenia sú vedené podobne ako v predchádzajúcej aplikácie, a to rodenými hovoriacimi.

Google Play
App Store

Memrise

Zbierajte body, postupujte vyššie, zlepšujte sa a cvičte si pamäť. Táto aplikácia vychádza z vedeckých poznatkov o pamäti. Navyše je to zábava. K dispozícii je viac než 10 jazykov, celý proces výučby však prebieha v angličtine. Aplikácia funguje aj v režime offline. Na Google Play Awards 2017 bola ocenená titulom Najlepšia aplikácia.

Google Play
App Store

Dril

Dril je aplikácia z česko-slovenskej produkcie.  Určená je na učenie sa anglických a nemeckých slovíčok a fráz. Do tejto aplikácie si jednoducho vložíte vlastné slovíčka, vďaka čomu sa môžete sústrediť pri výučbe len na to, čo aktuálne potrebujete. Aplikácia funguje na princípe opakovania.

App Store

Prečítajte si aj: 

Surfujeme na internete: Učíme sa cudzie jazyky

Značky: