Rok 2017 doposiaľ priniesol množstvo zaujímavých tech noviniek.

My sme pre vás vybrali 5 NAJ.

Chráňte si svoje súkromie aj na ulici

Hushme je Bluetooth headset, ktorý dokáže tlmiť zvuk vášho hlasu, vďaka čomu udržiava váš rozhovor súkromným aj na verejnosti.  Ide o špeciálny „náhubok“ so vstavaným mikrfónom na vnútornej strane. Odhlučneniu napomáha penová výstelka v okolí úst. Z headsetu vychádzajú slúchadlá, ktoré fungujú na princípe handsfree, takže si počas konverzácie nemusíte pri uchu držať telefón.

Hushme si môžete objednať zo stránky Indiegogo za cenu od 189 USD (163 eur).

Prvá pomoc v každom nebezpečenstve

GEKO Smart Whistle je užitočná vecička, ktorú sa oplatí nosiť pri sebe. V prípade akéhokoľvek nebezpečia ju môžete použiť ako záchrannú píšťalku. Či už do nej fúknete, alebo stisnete tlačidlo na zariadení, v oboch prípadoch GEKO vyšle vaše volanie o pomoc.  SOS správu odošle na vami zvolené kontakty blízkych osôb, upovedomí ich na to telefonicky, SMS alebo emailom. Zároveň ich priebežne informuje o vašej aktuálnej polohe cez GPS.

GEKO píšťalku si môžete kúpiť napríklad cez Amazon za necelých 50 USD (43 eur).

Spite ako vo vatičke

Smart bude pomaly už všetko. V tomto prípade ide o posteľ, teda konkrétne o matrac – Sleep  Number 360 Smart Bed, ktorý dokáže počas spánku snímať vaše polohy. Na základe zistených informácii sa prispôsobí svojou pevnosťou i mäkkosťou vašim potrebám, a to tak, aby vám zabezpečil čo najlepší komfort. V prípade, že váš partner po vašom boku začne v noci chrápať, inteligentné lôžko sa mierne nadvihne, čím docieli zmenu polohy hlavy chrápajúceho. Ak naopak trpíte pocitom studených nôh pri zaspávaní, matrac Sleep  Number 360 má aj na toto riešenie – funkciu vyhrievania každej strany.

Smart posteľ Sleep Number 360 je dostupná od 3 499 USD (3 033 eur).

Niečo pre pivných fajnšmekrov

Ste milovníkom piva? S iGulu začnete vyrábať vlastné pivo priamo vo vašej kuchyni. Môžete sa nechať inšpirovať už overenými receptami prostredníctvom príslušnej aplikácie, prípadne môžete s ingredienciami experimentovať sami. Vďaka tomu môžete prísť na vlastnú originálnu receptúru. Pivný automat podobajúci sa na kávovar, prípadne domácu pekáreň vás naviguje cez inštrukcie na malej LCD obrazovke. Cena iGulu vychádza na 699 USD (606 eur) bez dopravy.

Prázdna chladnička vás už neprekvapí

Stáva sa vám, že si v práci brúsite zuby na chutnú večeru, no až doma po otvorení chladničky zistíte, že nemáte do čoho zahryznúť? Vďaka zariadeniu Smarter FridgeCam odteraz budete presne vedieť, čo máte vo svojej chladničke. Ide o bezdrôtovú kameru, ktorá vám umožní nazrieť do vnútra chladničky, nech ste kdekoľvek. Zariadenie okrem iného pomáha dohliadať na dátumy blížiacej sa spotreby pomocou aplikácie Smarter App. Zároveň vám poradí recepty, ktoré môžete z aktuálnych potravín v chladničke reálne pripraviť.

Cena Smarter FridgeCam sa pohybuje okolo 100 libier (113 eur).

Zdroj: The Telegraph