Myslím, že sme sa s tým stretli už všetci, bez rozdielu pohlavia. Po rozhovore so svojou priateľkou, manželkou, matkou, svokrou, či kamarátkou sme sa zamysleli a položili si otázku: „Čo tá žena vlastne chce?“ No, popravde nie je ľahké odhaliť, čo ženy naozaj chcú a po čom túžia. A obzvlášť ťažké je to pre mužov. Nie nadarmo sa hovorí, že ženy sú z Venuše a muži z Marsu.

Viacerých mužov trápi táto otázka najmä v čase, keď by chceli prekvapiť svoju drahú pekným darčekom či už pod stromčekom alebo k nejakému sviatku a urobiť jej naozaj radosť. No veľa krát sa im to nepodarí, pretože to, čo si oni myslia, že ju poteší v konečnom dôsledku naozaj nie je to, po čom ona túži. Po pár pokusoch to nakoniec skončí tak, že muž dá žene peniaze. A povie jej, aby si kúpila darček sama. A žena to prijme, keďže si naozaj radšej kúpi niečo, čo ju poteší, ako čakať v napätí, či to tentoraz vyjde alebo nie. Tu sa však úplne vytráca radosť z obdarúvania, ako aj prekvapenie a radosť pri otvorení darčeka.

Ako teda vrátiť týmto momentom stratené kúzlo a zistiť po čom ženy túžia? Prinášame vám zopár tipov, ako preniknúť do ženskej mysle.

1.      Ženy nerozmýšľajú ako muži

Prvý a základný bod, ktorý si musia uvedomiť najmä muži je, že ženy naozaj rozmýšľajú inak ako muži. Muži viac využívajú logické myslenie a argumentujú faktami, pričom ženy viac vsádzajú na svoju intuíciu a emócie. Najlepšie je to vidieť pri hádke: muž argumentuje logicky a vecne, pričom ženu ovládajú emócie a vyťahuje (pre muža) absolútne nepochopiteľné veci, ktoré zdanlivo s predmetom hádky vôbec nesúvisia. V takomto stave nie je väčšina žien schopná logického myslenia a rozumných argumentov. A čím viac sa muž dožaduje logickej argumentácie, tým menej je jej žena schopná (a v niektorých prípadoch je tým viac rozbitého riadu :))

2.      Nie všetky ženy vedia priamočiaro povedať, čo naozaj chcú

Už od pradávna sa nežnejšie pohlavie považovalo za záhadné a v minulosti bolo postupné dvorenie nevyhnutné na získanie si žiadanej pozornosti a náklonnosti žien. Aj napriek emancipácii a vyrovnaným právam mužov a žien, chcú byť aj súčasné ženy „dobíjané“ ako pevnosti, ktoré len pomaly odhaľujú svoje tajomstvá. A niektoré tajomstvá sú schované naozaj hlboko. Preto nie všetky ženy rady počujú otázku: „Drahá, čo si želáš pod stromček?“ Chcú aby toto ich tajomstvo bolo odhalené a nie priamočiaro vyslovené. Preto sa veľa krát stretnete s odpoveďou: „To by si už mal vedieť, miláčik.“  A treba priznať, že na túto vetu sa ťažšie nadväzuje bez toho, aby u dotyčnej ženy nebolo viditeľné aspoň jemné podráždenie. No ale ako teda odhaliť toto tajomstvo?

3.      Počúvať a pozorovať

Ženy treba počúvať a pozorne sledovať dlhšiu dobu, aby ste prišli na to, čo by ich naozaj potešilo. Ženy dávajú rôzne signály, keďže chcú, aby toto ich tajomstvo bolo odhalené. A tie signály môžu prísť v akejkoľvek situácii, napríklad pri čítaní ženského magazínu alebo keď idete okolo výkladu nejakého obchodu, či v kine alebo divadle, keď vás napríklad žena upozorní, aký pekný prívesok mala tá pani v treťom rade a či ste si ho všimli. Verte mi, oplatí sa vám všimnúť si ten prívesok.
Páni, pokiaľ budete ženy počúvať častejšie, tie to určite ocenia a dovolia vám nazrieť aj do iných zákutí svojej mysle a najmä svojho srdca. A pokiaľ si budete tieto signály a želania zapisovať priebežne počas celého roka, nebudete mať problém vybrať ten správny darček pre vašu vyvolenú.

4.      TO, čo poteší ženu, často krát nie je TO, čo si myslí muž, že ju poteší

Veľa krát sa stane, že muž dobre dekóduje signály a správne identifikuje túžbu ženy, avšak jeho logické JA tomu nerozumie. „Načo by jej bol ďalší prsteň v poradí, keď ich už má 5? To predsa nie je logické.“ Tak miesto toho, aby sa riadil zachytenými signálmi, radšej nechá prehovoriť svoje logické JA: „Kúpim jej nový mixér do kuchyne, to ju iste poteší a ešte je to aj praktické. A navyše, ten mixér je drahší ako ten prsteň, to predsa nie je zlá voľba.“ Nuž, tak toto teda zlá voľba je. Nie že by sa nový pomocník do kuchyne nezišiel, ale priznajme si to, nie je to úplne osobný darček.

Taktiež netreba zabúdať na to, že pokiaľ sa žena na niečo sťažuje, neznamená to automaticky, že vysiela signály, po akom darčeku túži. Možno len potrebuje vyriešiť svoj aktuálny problém. Ako príklad môžeme uviesť, že pokiaľ sa žena sťažuje na to, že jej batéria v mobile nevydrží pomaly ani jeden deň, neznamená to, že si pod stromčekom chce nájsť powerbanku s rozmermi kvalitnej tehly, lebo čím väčšia kapacita, tým lepšie. A predsa do tej jej veľkej kabelky sa to určite zmestí. Postačí ju naučiť iba zopár základných trikov, ako viac šetriť batériu, napríklad vypínať GPS a Wi-Fi pokiaľ ho práve nepotrebuje. Určite vám bude vďačnejšia, ako za tú „tehlu“ do kabelky.

5.      Treba mužom pomôcť

Posledný tip je určený najmä ženám. Pokiaľ chcete aby vám muž porozumel a správne čítal vaše signály, musíte mu pomôcť a správne ho nasmerovať. Verte mi, že je veľa mužov, ktorí chcú potešiť svoju vyvolenú a budú mať nesmiernu radosť z toho, ak sa im podarí splniť vašu túžbu a prekvapiť vás. No ak im nepomôžete, tak ich to po pár nepodarených pokusoch prestane baviť a skončí to pri praktických darčekoch alebo peniazoch, ktoré vám dajú, aby ste si sama kúpila darček, ktorý chcete. A to rozhodne nie je romantické.

 

Ešte jedno malé upozornenie páni. Ženu dokážu potešiť aj maličkosti, nemusí ísť o drahé a nákladné veci. Napríklad romantická prechádzka, kino vo dvojici, obľúbená kniha, či oddych vo wellness centre. A viete čo sa stane, pokiaľ jej niekedy prinesiete kvet len tak, bez akejkoľvek príčiny? Skúste to a uvidíte…

Značky:

Xénia Rybáková

Xénia Rybáková
Zaujíma ma všetko čo je smart, či inteligentné. V domácnosti, na ruke, či v ruke, ale aj nové technológie na kolesách.