Okrem iného odolnosť voči vode a prachu, väčšiu batériu a slot na microSD kartu.

Internetom koluje množstvo dohadov o tom, aká bude vlajková loď Samsung Galaxy S7. Známy „leaker“ Evan Blass najnovšie zverejnil zoznam noviniek, ktoré sú podľa jeho slov na 100% presné. Vzhľadom k presnosti informácií, ktoré v minulosti prezradil, nie je dôvod o jeho slovách pochybovať.

  • Samsung Galaxy S7 bude odolný voči vode a prachu na úrovni IP67. Túto vlastnosť ponúkol už Galaxy S5, vo verzii S6 kvôli zmenenej konštrukcii chýbala.
  • Vráti sa aj slot na microSD karty a to až do kapacity 200 GB. Podobne ako odolnosť voči vode a prachu, aj táto funkcia vo verzii S6 absentovala kvôli novým materiálom.
  • Galaxy S7 nebude mať odnímateľnú batériu, tá však ponúkne viac kapacity ako v S6. Galaxy S7 dostane 3000 mAh akumulátor, verzia S7 edge, ktorá bude mať väčší displej, bude vybavená 3600 mAh batériou.
  • Galaxy S7 aj S7 edge dostanú 4 GB operačnú pamäť a 32 / 64 GB úložisko. Samsung použije dva procesory – ázijské modely budú vybavené procesorom Exynos, Amerika (a možno aj Európa) dostane verziu s procesormi Qualcomm Snapdragon 820.
  • Rozlíšenie fotoaparátu sa zníži zo 16MP na 12MP, avšak S7 sa bude môcť pochváliť rýchlym snímačom so svetelnosťou f/1.7. Telefón by mal vďaka tomu lepšie fotiť v slabo osvetlených scénach a lepšie vyniknú aj akčné zábery.

Pripomeňme, že Samsung uvedenie štandardnú verziu Galaxy S7 s 5,1-palcovým displejom a verziu Galaxy S7 edge so zaoblenou 5,5-palcovou obrazovkou. Super AMOLED displej s rozlíšením 2560 × 1440 ponúkne „always-on“ funkciu. Pripomeňme, že telefón bude oficiálne predstavený na výstave MWC v Barcelone.

Zdroj: Venture Beat

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit