Dňa 20. augusta sa v Budapešti uskutočnilo najdôležitejšie podujatie roka. Vysielala ho celoštátna televízia.

20. august je najvýznamnejším štátnym sviatkom v Maďarsku, ktorý oslavuje vznik štátu. Pri tejto významnej príležitosti sa konala najväčšia umelecká udalosť. Ohňostroj, svetelná šou, dronová šou a videomapping na najdôležitejšie budovy v Budapešti, parlament a Budínsky hrad.

Jedinečná výzva

Príprava a tvorba videomappingu trvala takmer dva roky a talentovaný tím tvorilo 6 animačných tímov a 17 vizuálnych umelcov. Celá výrobná plocha merala 4,3 km a použilo sa 200 km elektrických káblov. „Konečne ožilo naše predstavenie – predstavenie, ktorým sme žili posledné dva roky, dielo, s ktorým sme zdieľali každý okamih nášho života. Bolo to prvýkrát, čo sa mohlo stretnúť toľko rôznych tvorcov z rôznych oblastí a vytvoriť niečo nové v takom veľkom rozsahu,“ hovorí Daniel Besnyő z Centrum Production.

Projekcia Panasonic v BudapeštiZdroj: Panasonic
Projekcia Panasonic v Budapešti

Prečo projektory Panasonic?

„Od prvej chvíle bolo jasné, že chceme premietať na budovu parlamentu pomocou projektorov Panasonic. V posledných rokoch sme sledovali vývoj spoločnosti Panasonic, najmä v oblasti laserových projektorov, ktoré majú oveľa pôsobivejší kontrast a jas ako iné podobné vysoko výkonné projektory na trhu. Dôležitým faktorom v procese návrhu bola aj veľkosť projektorov, preto sme si vybrali spoločnosť Panasonic. Ďalším kritickým prvkom bola spotreba energie, keďže elektrické nastavenie projektorov sa muselo zabezpečiť z požičanej elektrocentrály v mieste konania podujatia. Veľmi dôležitým aspektom bolo, koľko energie bude počas projektu potrebné. Iba projektory Panasonic s takýmto množstvom špeciálnej optiky s dlhou projekčnou vzdialenosťou ponúkali spoľahlivosť a kvalitu obrazu, ktorú sme požadovali,“ vysvetľuje Daniel Besnyő.

Technické riešenie na videomapovanie zo vzdialenosti 250 metrov

  • O 3D videomapping na budove parlamentu sa staralo 40 projektorov: 15 PT-RZ31Kv s objektívom 7,3 – 18,8:1 + 25 PT-RQ35K s objektívom 4,6 – 7,4:1
  • Budínsky hrad osvetlilo 10 projektorov: 6 PT-RZ31K so štandardnými objektívmi + 4 PT-RQ50K so štandardnými objektívmi

Ďalšie informácie o projektoroch Panasonic získate na adrese business.panasonic.cz/vizualni-systemy

  • Projekcia Panasonic v BudapeštiZdroj: Panasonic
  • Projekcia Panasonic v BudapeštiZdroj: Panasonic
  • Projekcia Panasonic v BudapeštiZdroj: Panasonic
  • Projekcia Panasonic v BudapeštiZdroj: Panasonic
  • Projekcia Panasonic v BudapeštiZdroj: Panasonic
  • Projekcia Panasonic v BudapeštiZdroj: Panasonic