Mobilných hier sú celé tony. No dnes sa pozrieme práva na tie, ktoré sú určené pre viac hráčov a prinášajú hodiny zábavy.

Nova Legacy

Nova je strieľačka z pohľadu prvej osoby, ktorá sa odohráva vo vesmíre, teda presnejšie na rôznych planétach a staniciach, ktoré sa na nich nachádzajú. NOVA Legacy je najnovšia hra v tejto sérii. Je tiež prvá v rade, ktorá obsahuje online multiplayer. Ako celok, hra prichádza aj s režimom kampane či herným režimom s názvom Special Ops. Je to aktuálne jedna z najlepších hier pre viacerých hráčov na mobiloch. 

Google Play
App Store

AdventureQuest 3D

AdventureQuest 3D je jednou z novších hier pre viacerých hráčov na mobily. Presnejšie sa jedná o MMORPG. Hra má všetko, čo by ste od tohto žánru očakávali. Napríklad obrovské množstvá questov, dungeony, crafting, či rôzni bossovia. To čo robí túto hrou výnimočnou, je kompletná multiplatformová podpora. Môžete hrať aj na mobilnom telefóne a ak vás to omrzí, sadnete si za počítač. Ide o solídnu hru so zaujímavou grafikou. Istým spôsobom pripomína taký šialenejší World of Warcraft. Hra je zdarma.

Google Play
App Store

Asphalt 9: Legends

Asphalt je legendárna závodná séria od Gameloftu. Kto sa zaujíma o hry s tématikou pretekov športových áut, určite túto hru neminul. Aktuálne je najnovší diel 9 a prináša nadpriemerný multiplayer. Zápasy sú rýchle a môžete závodiť s ktorýmkoľvek z vozidiel, ktoré vlastníte. Tie môžete získať, resp. odomknúť postupným zúčastňovaním sa a vyhrávaním rôznych pretekov. Grafika je famózna a mechanika pomerne jednoduchá, takže si zvykne aj nováčik. Tí skúsenejší sa sťažujú, že ovládanie je až moc jednoduché. Avšak musíme brať na zreteľ, že sa jedná o akrádovku. Hra je zdarma.

Google Play
App Store

Critical Ops

Critical Ops je strieľačka z pohľadu prvej osoby. Povedzme, že je to taký mobilný „Counter-Strike“. Môžete hrať v hre 5 na 5, „ranked mode“, či „quick match“. Boje sú podobné iným mobilným FPS hrám. Čím teda Critical Ops vyniká? Nemá žiadne in-app nákupy, ktoré môžu ovplyvňovať hru. Môžete si zakúpiť nejaké kozmetické vylepšenia svojich zbraní a postavy, ale to je tak všetko. Už len pre toto stojí za vyskúšanie. Hra je zdarma.

Google Play
App Store

Hearthstone

Hearthstone je kartová hra z dielne Blizzardu. Vaším cieľom je postaviť balíček s rôznymi kartami a s ním ísť do duelu s iným hráčom, ktorý je online. Svoj balíček môžete otestovať pred ostrou hrou s AI, ktorá je dosť dobre naprogramovaná. Hearthstone si zahráte okrem mobilných zariadení akými sú tablet, či mobil aj na počítačoch. Všetko je to podmienené tým, že musíte mať vytvorený účet na Battle.net. Hra je zdarma s možnosťou nakúpiť si rôzne balíčky kariet v obchode. 

Minecraft

Kto ešte nepoznáte Minecraft, tak sa hláste u súdruha Žinčicu! Minecraft: Pocket Edition je jednou z najobľúbenejších hier pre viacerých hráčov všetkých čias na akejkoľvek platforme. V hre ste umiestnení do náhodne generovaného sveta v ktorom môžete robiť skoro čokoľvek. Nedávna aktualizácia povoluje aj multiplatformovú hru s PC a Xbox One. To znamená, že môžete hrať so svojimi priateľmi takmer kdekoľvek. Hra obsahuje dva režimy: prežitie a kreativitu. Kreatívny režim vám nedovolí zomrieť. V zásade máte teda možnosť si tvoriť krajinu podľa seba. Režim prežitia je plný nebezpečných proti hráčov, rôznych nástrah a iných vecí, ktoré vás môžu zabiť. Hra stojí 6,99€ s dodatočnou možnosťou nákupov skinov.

Google Play
App Store

Riptide GP: Renegade

Riptide GP: Renegade je pravdepodobne najlepšia závodná hra pre mobily. Pripomína nám podobnú „drtičku“ z 90tych rokov. Režim kampane je zábavný a má veľa udalostí. K dispozícii je dokonca príbeh. Možnosť hry pre viacerých hráčov je nadpriemerný. 8 hráčov môže súťažiť v zápasoch typu head-to-head. Hra tiež podporuje hardvérové ovládače. Čerešničkou je výzva, kde môžete súťažiť s najlepšími časmi svojich priateľov. Hra stojí 3,49€.

Zdroj: vlastné / Android Authority

Prečítajte si aj:

9 najzaujímavejších hier, ktoré si zahráte tento rok na mobilných zariadeniach

Značky: