Nabije sa za 3 hodiny.

Čínska spoločnosť Oukitel uvedie na trh novinku, ktorá má byť kráľom vo výdrži na jedno nabitie. Výrobca v tomto prípade nenechal nič na náhodu a telefón s názvom Oukitel K10000 Pro vybavil 10 000 mAh batériou. To je 2,5-krát až 3-krát viac v porovnaní s inými telefónmi, ktoré sú dnes dostupné na trhu. Väčšina smartfónov totiž ponúka 3 000 mAh akumulátor, avšak nájde sa aj pár modelov so 4 000 mAh batériou.

Oukitel K10000 Pro je nástupcom modelu K10000, ktorý bol predstavený pred pár rokmi a obsahoval rovnako veľkú batériu. Výrobca vtedy tvrdil, že telefón vydrží na jedno nabitie fungovať 10 – 15 dní. Závisí, samozrejme, na spôsobe používania telefónu a v rámci bežnej prevádzky by sme očakávali reálnu výdrž na úrovni 3 – 5 dní. Portál Android Headlines mal možnosť vyskúšať novinku na výstave MWC a dosiahol výdrž na úrovni 24 hodín neustále zapnutého displeja. Telefón sa úplne nabije v priebehu 3 hodín.

K10000 Pro je kvôli veľkej batérii o poznanie ťažší ako ostatné smartfóny na trhu. Jeho hmotnosť je 292,5 gramu a vo výbave má 5,5-palcový Full HD displej, 8-jadrový MediaTek MT6750 procesor s taktom 1,5 GHz a kombináciu 3 alebo 4 GB RAM s 32 GB úložiskom. Operačný systém je Android 7.0 v čistom prevedení.

Cena a dostupnosť pre náš trh nie je známa a pochybujeme, že sa telefón u nás bude oficiálne predávať. Ak teda nechcete objednávať priamo z Číny a hľadáte iného rekordmana vo výdrži, vyskúšajte Lenovo P2 s 5100 mAh batériou. Ten je už v predaji aj na Slovensku a subjektívne ponúka lepšie parametre.

Aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá, Oukitel K10000 Pro je ťažší ako bežné smartfóny. Dôvodom je obrovská batéria

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Recenzia Lenovo P2: Absolútna špička vo výdrži

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit