Toto sú slúchadlá s veľkým potenciálom, len keby sa lepšie nosili.

Takéto sú naše závery po testovaní bezdrôtových slúchadiel JBL E25BT. Ide o verziu, ktorá má obe mušle spojené klasickým káblom, podobne ako pri drôtových slúchadlách. Na rozdiel od iných je tu koncept bez veľkých častí alebo plastového spojovacieho mosta. Toto sa nám páči a slúchadlá sú stále kompaktné. Ovládanie hlasitosti, hovorov alebo skladieb je na prvku bližšie ku pravej mušli.

Zhruba uprostred kábla je akumulátor s indikačnou diódou. Slúchadlá sú látkové, podobne ako pri modeli JBL E15 prenášajú interferenciu z oterov od oblečenia. Kábel je menej poddajný. To je škoda, tu sme naozaj nepotrebovali, aby sa nezamotával. Je totiž krátky a ľahko ho rozmotáte. Ideálne je nosiť slúchadlá priamo na krku, čo nám nie je príjemné, no za golierom košele je to už na dĺžku kábla ďaleko.

Akumulátor by mal vydržať zhruba 8 hodín. V praxi sme slúchadlá nabíjali raz za tri dni. Na počúvanie z práce a do práce a občasné počúvanie doma to postačuje. Páčilo sa nám, že to nie je ďalšie príslušenstvo na batérie, ktoré si nabíjaním neustále vyžaduje pozornosť. Slúchadlá môžete spárovať so smartfónom a tabletom alebo počítačom. V prípade prichádzajúceho hovoru sa pozastaví hudba z notebooku a slúchadlá môžete využiť na telefonovanie.

Kvalita zvuku je veľmi dobrá, k nej výhrady nemáme. Dynamika basovej časti je veľmi dobrá, rovnako ako aj jej silná intenzita. Napriek tomu si zreteľne vychutnáte aj ostatné zvukové zložky. Kvalitou ich prirovnávame k modelu E15. Rozhodujete sa hlavne na základe ceny a spôsobu pripojenia slúchadiel.

Hodnotenie

+ kvalita zvuku, kompaktné BT slúchadlá, multi-párovanie
– interferencia z látkového kábla, krátky kábel

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 69,90 €

Verdikt

JBL E25BT sú kvalitne hrajúce slúchadlá. Sú bezdrôtové a na rozdiel od iných značiek aj priestorovo úsporné. Nie je tu plastový spojovací oblúk. Škoda príliš krátkeho a navyše látkového kábla, ktorý trochu znepríjemňuje nosenie na oblečení.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreJBL E25BT
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]8
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
Výdrž akumulátora [hod.]8
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]69,90

Tento článok vyšiel ako súčasť testu slúchadiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.