Spoločnosť LG podala patent už v roku 2016.

Zariadenie podľa patentu je vybavené nielen dvoma displejmi, ale aj dvoma batériami. Pre pohodlné využívanie dvomi osobami sú použité aj dva audio vstupy pre 3,5 mm jack. Patent bol podaný 28. septembra pod názvom “Mobilný terminál” a včera bol zverejnený Svetovou organizáciou duševného vlastníctva. Pri zloženom zariadení bočný panel zobrazuje trvalé informácií o čase, dátume a stavových indikátoroch batérie a intenzity signálu mobilného pripojenia a Wi-Fi .

Zariadenie podľa patentu používa dve zakrivené obrazovky, ktoré môžu nezávisle na sebe zobrazovať požadované informácie. Na obrázku je vidieť vo vrchnej a spodnej časti zariadenia kĺby, ktoré umožňujú využívať zariadenie rôznymi spôsobmi. V prípade, že chcete použiť zariadenie ako čítačku kníh, je tu skvelá možnosť navodiť si stav otvorenej knihy. Preklopením obrazoviek sa dajú využívať ako dve samostatné jednotky, aj s využitím dvoch vstupov pre slúchadlá.

V prípade, že sa obrazovky zarovnajú do jednej veľkej, je možné si zobrazovaný obsah prezrieť na oboch displejoch naraz. Aj napriek tomu, že patent bol podaný v roku 2016, zariadenie neobsahuje žiadnu čítačku odtlačkov prstov. Na zariadení ešte môžeme nájsť dva fotoaparáty.

Týmto krokom sa spoločnosť LG zaradila do zoznamu spoločností, ktoré už majú svoje skladacie zariadenie. Tam sa pred nedávnom zaradila aj spoločnosť Huawei spolu so spoločnosťami Samsung, Apple a Microsoft. Napríklad zariadenie od Samsungu sa očakáva už budúci rok pod názvom Galaxy X.

Spoločnosť LG pravdepodobne pracuje na skladacom zariadení s multimediálnym zameraním, ktoré umožní dvom osobám sledovať obsah bez toho, aby sa navzájom rušili. Aj keď sa poslednú dobu na verejnosť dostáva čoraz viacej takýchto zariadení, pevne veríme, že tento fakt iba urýchli reálne predstavenie zariadenia so skladacou obrazovkou.

Ako sa vám páči takéto zariadenie? Využívali by ste jeho možnosti?

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy X: Prvý skutočne ohýbateľný smartfón?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.