Pred koncom roka 2017 spoločnosť Sonos predstavila svoje plány s využívaním Apple AirPlay 2 vo svojich reproduktoroch.

Podpora Apple AirPlay 2 v reproduktoroch Sonos je dôležitá pre majiteľov iPhonov a iPadov. To im umožní prehrávať ľubovoľný hudobný obsah z aplikácií priamo v reproduktoroch Sonos. Veľkým prínosom bude aj využívanie Siri k ovládaniu prehrávania. Treba upozorniť, že k hlasovému ovládaniu nebude využívaný reproduktor, ale zariadenie od Apple.

Sonos One v súčasnosti neumožňuje spúšťať hudbu zo služby Apple pomocou hlasových povelov. AirPlay 2 túto funkciu umožňuje a prináša tak pohodlie pri ovládaní reproduktorov Sonos. Na využívanie tejto možnosti budete stále komunikovať s mobilným zariadením.

Spoločnosť Sonos neupresnila, kedy bude integrácia AirPlay 2 pripravená na uvoľnenie. Momentálne stále prebieha beta testovanie.

Zoznam reproduktorov, ktoré získajú podporu Apple AirPlay 2:

  • Sonos One
  • Play:5 druhej generácie
  • Playbase

Staršie reproduktory, ktoré nebudú aktualizované:

  • Play:1
  • Play:3
  • Playbar

Pokiaľ máte vybavenú domácnosť staršími reproduktormi, ktoré aktualizáciu nedostanú, nemusíte byť zúfalí. Postačí zakúpiť iba jeden reproduktor, ktorý Apple AirPlay 2 bude podporovať, a ten prepojíte s celým systémom existujúcich reproduktorov u vás doma.

Veľkým prínosom podpory AirPlay 2 bude lepšie prehrávanie obsahu z YouTube, nakoľko v minulosti sme sa stretali s problémami. Aj pri využívaní prenosu AirPlay 2 treba počítať s menšou latenciou, takže obraz a zvuk nemusia byť v ideálnej synchronizácii. Tento problém môže pretrvať aj pri iných streamovacích službách.

Sonos pred koncom roka 2017 prisľúbil podporu viacerých hlasových asistentov. Z časti sa to začalo napĺňať. Je totiž dodávaný s Alexou, Siri je v štádiu príprav pomocou AirPlay 2 za využitia iPhonu alebo iPadu. Zatiaľ o stave integrácie Google Asistenta nepadlo ani slovo.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Recenzia Sonos play:1: Keď je zvuk SMART

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.