Nokia X6 bude predstavená 16. mája.

Doplnené 7.5.2018: Pozrite si ďalší oficiálny render pripravovanej Nokie X6.

Podľa doterajších informácií sa novinka z dielne Nokie zaradí medzi zariadenia, ktoré obsahujú výrez v displeji. Teraz sa objavil nový render vďaka predajcovi Suning a jeho fotografickej súťaži.

Spolu so základnými informáciami o súťaži spoločnosť Suning tiež odhalila, že prvé tri príspevky získajú peniaze ako bonus na nový model Nokia X, ktorý bude obsahovať okrem iného aj duálny fotoaparát a snímač odtlačkov prstov na zadnej strane.

Nokia X6 sa zaradí medzi model Nokia 6 (2018) a model Nokia 7 plus. Cenovka by sa mala pohybovať okolo 210 €, čo je suma viac ako zaujímavá. Predaj bude spustený v podstate hneď po budúcotýždňovom predstavení.

Pôvodný text:Zariadenie nesie označenie TA-1099. A pokiaľ sa správne domnievame, malo by ísť o smartfón Nokia X (6). Bol by to desiaty model spoločnosti, ktorý sa uvedie na trh.

Fotky neznámeho modelu boli zachytené na prezentačnom stolíku počas nešpecifikovanej akcie HMD Global. Nemôžeme zaručiť pravdivosť zdroja, ale vyzerá to tak, že zariadenie je plne funkčné.

Smartfón nesie dizajnový rukopis dnešných dní v podobe výrezu v displeji. Na zadnej stene zariadenia je zoskupená duálna kamera spolu s LED bleskom. Pod nimi sa nachádza už len čítačka odtlačkov prstov a logo Nokia.

Podľa fotiek je zrejmé aj použitie materiálov smartfónu. Konštrukcia už klasicky spadá do sendvičového prevedenia, kde sa medzi dve sklenené plochy použije ako spojovací prvok kovový rám pre dostatočnú tuhosť.

Celkom náhodou sa zobrazuje na displeji tapeta, ktorá potvrdzuje predpokladaný globálny termín predstavenia. Ten je plánovaný na 16. mája, kedy by sa malo predstaviť aj OnePlus 6. Zariadenie sa mohlo prezentovať aj pod názvom Nokia X6. V tomto prípade by bola odlišnosť v dizajne, ktorým sa tento model prezentoval dávnejšie. Predstavenie novej Nokie X bolo pôvodne očakávané dnes 27.4.2018.

Nokia X6 by mala ponúknuť 5.8″ displej s pomerom strán 19:9, čipset Snapdragon 636 so 6 GB pamäte RAM.  Low-end verzia príde s čipsetom MediaTek Helio P60 a 4 GB pamäte RAM.

zdroj: androidauthority

Prečítajte si aj:

Ktorá vlajková loď fotí najlepšie? Porovnali sme Huawei P20 Pro vs. Samsung Galaxy S9 vs. Sony Xperia XZ2 vs. iPhone X

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.