Oficiálny koniec je naplánovaný na 3. decembra.

Pár dní dozadu Google oznámil koniec svojej služby Inbox a dnes je na rade ďalšia služba. Tou je offline aplikácia Gmailu pre prehliadač Google Chrome. Keď ju spoločnosť pred niekoľkými rokmi predstavila, bola viac ako nevyhnutná pre prácu v offline režime. Doba však pokročila a technológie tiež.

Gmail sa nedávno dočkal veľkého prepracovania. Súčasťou tejto aktualizácie bol aj príchod Gmailu ako progresívnej aplikácie. V praxi to, teda znamená, že na prácu s e-mailami offline už viac nie je nutné využívať extra aplikáciou. Postačí v nastaveniach povoliť prácu v offline režime a e-maily sa budú automaticky sťahovať. K dispozícií sú len e-maily za posledných 90 dní.

Najnovšie tak môžu používatelia využívať Gmail v offline režime pri nezmenenom dizajne. Aplikácia Gmail Offline totiž obsahovala zastaralý dizajn, s ktorým sa nepracovalo zrovna najlepšie.  Práca v offline režime je automaticky dostupná pre všetkých. Používateľom v sieti G Suite ju však administrátor musí manuálne povoliť z dôvodu bezpečnosti.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Google vypne aplikáciu Inbox, jej funkcie však budú žiť ďalej

Značky: