Doplnené 7. 9. 2018: Do nového Gmailu už pribudla aj funkcia dôveryhodné emaily. Tieto správy sa automaticky vymažú. Článok sme preto aktualizovali, pôvodne bol publikovaný koncom apríla 2018.

Upravený dizajn je príjemnou zmenou, hlavným lákadlom však majú byť nové funkcie.

V súvislosti s novým Gmail sa objavili prvotné informácie o praktických novinkách, ako sú inteligentné odpovede alebo možnosť odložiť si email na neskorší čas. Nový Gmail poteší tiež zabudovaním panelu rýchleho prístupu ku kalendáru či poznámkam. Skutočným lákadlom novej verzie služby však majú byť tzv. dôveryhodné emaily, ktoré sa automaticky odstránia po uplynutí zadaného času.

Nový Gmail je už dostupný pre verejnosť a rovnako pribudli aj dôveryhodné emaily. Pri ich písaní si môžete nastaviť, aby sa automaticky zmazali kedykoľvek v rozmedzí 1 dňa až 5 rokov po ich odoslaní. Email je tiež možné kedykoľvek manuálne odstrániť a takisto je k dispozícii nastavenie, aby si ho pozrel príjemca až po zadaní špeciálneho číselného kódu, ktorý bude mu doručený SMS správou.

Je výborné, že výhody dôveryhodných emailov fungujú aj v prípade, že správu pošlete do inej emailovej schránky, ako je Gmail. Dôveryhodné emaily sa zobrazujú v špeciálnom okne, ktoré neumožní kopírovať text, preposlať ho alebo vytlačiť.

Všimnite si vynovený dizajn a nové funkcie

Nastavenia dôveryhodného emailu

Zdroj: MSN, Google

Prečítajte si aj:

Google pripravuje nový dizajn služby Gmail. Takto bude vyzerať

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit