Novinka od Samsungu nesklamala.

Galaxy S10 sa dostane do predaja v piatok 8. marca 2019. A po úvodných recenziách sa teraz objavujú informácie od ľudí, ktorí sa špecializujú na konkrétne vlastnosti telefónu.

Novinku od Samsungu už otestoval aj portál DisplayMate, ktorý sa špecializuje na hodnotenie displejov. DisplayMate tvrdí, že Galaxy S10 ponúka o 17% vyšší maximálny jas ako Galaxy S9 a to na úrovni až 1215 nitov. Portál tiež chváli zobrazenie verných farieb, Galaxy S10 má najvernejšie zobrazenie farieb, aké DisplayMate doteraz testoval.

Galaxy S10 získal hodnotenie A+ s verdiktom, že jeho displej je s veľkou pravdepodobnosťou lepší ako displej vášho smartfónu, televízora, notebooku či monitora. Portál takisto pochválil lepšie pozorovacie uhly, spektrum modrého svetla a energetickú efektivitu obrazovky.

Novinku od Samsungu dostal do svojich rúk aj YouTuber JerryRigEverything. Ten vykonal tradičný test odolnosti telefónu a Galaxy S10 nesklamal – smartfón je odolný a neohýba sa. Samsung tiež vylepšil odolnosť displeja voči ohňu, obrazovka sa vrátila do pôvodného stavu po pár sekundách.

JerryRigEverything takisto otestoval snímač odtlačkov prstov, ktorý je zabudovaný priamo v displeji. Je pozitívne, že ten funguje aj na poškriabanom displeji. Pokiaľ vám však telefón padne a rozbije sa, snímač odtlačkov prstov pravdepodobne prestane fungovať. Pozrite si kompletný test odolnosti vo videu:

Zdroj: techradar, slashgear

Prečítajte si aj:

Samsung ukázal v San Franciscu smartfóny Galaxy S10: Vieme o nich všetko. Poznáme ceny, dostupnosť a aj to, ako ušetriť (redakčné VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit