Kórejská spoločnosť pripravila pre svoj internetový prehliadač vítané zmeny.

Počas včerajšieho dňa sa objavila veľká aktualizácia najskôr v beta verzii prehliadača pre Android a neskôr aj v hlavnej aplikácii, ktorá je voľne dostupná v Obchode Play. Medzi hlavné zmeny môžeme zaradiť nový OneUI dizajn a funkciu Smart Anti-Tracking. Do prehliadača sa tak dostali nielen nové vizuálne vylepšenia, ale Samsung tiež sľubuje vylepšenú funkciu ochrany osobných údajov, ktorá je založená na AI.

Nadstavba OneUI od Samsungu je navrhnutá tak, aby ovládacie prvky boli bližšie k spodnej časti obrazovky, pre jednoduchšie požívanie jednou rukou. V rámci najnovšej aktualizácie sa dostáva do prehliadača aj tmavý režim z OneUI. Keď je tento šetriaci režim aktivovaný, prostredie prehliadača a dokonca aj webové stránky, budú zobrazované v tmavej téme.

Samsung do svojho prehliadača pridáva aj jednu šikovnú funkciu, ktorá má lepšie prispieť k ochrane súkromia. Táto funkcia využíva strojové učenie priamo v zariadení na identifikáciu domén tretích strán, ktoré sa snažia sledovať aktivitu používateľa na webe. Prehliadač týmto doménam blokuje prístup k súborom cookies a narušuje ich schopnosť vás sledovať. Túto funkciu je možné zapnúť v časti Nastavenia> Súkromie a zabezpečenie> Inteligentné sledovanie. Plná podpora všetkých funkcií je dostupná iba v smartfónoch Galaxy.

Pokiaľ by ste chceli vyskúšať internetový prehliadač od Samsungu na zariadení inej značky, použite odkaz nižšie:

App Store

Zdroj: ObchodPlay

Prečítajte si aj:

Používatelia Androidu si budú môcť vybrať hlavný prehliadač a vyhľadávač vo svojom smartfóne

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.