Creative Stage je soundbar so samostatným basovým reproduktorom v konfigurácii 2.1. Je ideálny k počítaču ako hlavný reproduktor pod monitor alebo na ozvučenie obývačky.

Tento model je priamym nástupcom reproduktora Stage Air, ktorý bol bez subwoofera.

Jeho univerzálnosť výrobca dimenzoval poriadne vysoko. Okrem klasického pripojenia cez Bluetooth a AUX tu je pripojenie cez optický kábel alebo HDMI (TV ARC). Konektory sú umiestnené na zadnej strane, čo je priamo v súlade s umiestnením pod monitor. Stage sa dá pripevniť aj na stenu a takisto ani v tomto prípade nebudú káble pripojených zariadení nijako zavadzať. Na bočnej strane sú dokonca tlačidlá hlasitosti a tlačidlo vypnutia, ktoré zároveň slúži na prepínanie vstupov. To vtedy, keď nemáte po ruke diaľkové ovládanie. Vedľa tlačidiel je USB port, do ktorého môžete pripojiť flashdisk so svojimi MP3 súbormi.

Súčasťou balenia je diaľkové ovládanie. Ním sa dá nastaviť intenzita basov, výšok, spustiť Bluetooth párovanie, vybrať vstup na prehrávanie hudobného obsahu alebo sa pohybovať medzi skladbami. Na výber sú aj štyri prednastavené režimy ekvalizéra.

Spojenie medzi soundbarom a basovým reproduktorom je káblové. Po zapojení všetko funguje na prvýkrát. Ovládačom si vyberiete vstup a prehrávanie hudby môže začať. V prednej časti je za kovovým dierovaním displej s bielym podsvietením. Ide o dva bloky 7-segmentového displeja. Uvidíte na ňom aj nastavenie hlasitosti, režim ekvalizéra a ďalšie informácie. Je základný, no viac nepotrebujete. Prakticky by sme sa zaobišli aj bez neho. Najväčší prínos vidíme v podaní informácie, ktorý vstup je aktívny.

Hudobne je to silná zostava. Soundbar má výkon 2 x 20 W vďaka stredovým meničom po jeho okrajoch prednej strany. Subwoofer má výkon 40 W. Jeho podanie je vynikajúce. Nízke tóny sú reprodukované s dynamikou, akú sme ani nečakali. Žiadne tvrdé a rušivé basy, ale skutočne príjemné a mäkké podanie. Presne takto si predstavujeme nevtieravý doplnok k hlavným reproduktorom. Je dôležité, aby mal hlavný reproduktor voľný priestor. V opačnom prípade sa bude zvuk odrážať od objektu pred ním. Nehodí sa teda ako doplnok k veľkému 17,3″ notebooku, za ktorý postavíte soundbar. Deformácia bude citeľná.

Verdikt

Creative Stage nevyžaduje veľa miesta. Stačí mu 20 cm priestoru pred soundbarom, ktorý nebude ničím zakrytý a poskytne vynikajúci zvuk. Kvalitou prednesu predbieha mnohé ďalšie reproduktory tohto typu. Navyše, jeho cena je vzhľadom na možnosti výrazne pod štandardom.

Zapožičal: Creative

Cena: 79 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.