Doplnené v pondelok o 16:00

Servery Telekomu, ktoré zabezpečujú e-mailovú komunikáciu už naplno fungujú. Stalo sa tak zhruba o 15:45 v pondelok. Výpadok tak trval viac ako 24 hodín. Systém je funkčný z mobilu aj z webového rozhrania. Aktuálne sa klientom doposielajú prijaté maily.

Pozrite si vývoj celej kauzy, všetko začalo v nedeľu ráno a všetko sa odohralo mimo územia Slovenska.

Server posta.telekom.sk nie je aktuálne dostupný a klienti Telekomu sa nevedia dostať ku svojim mailovým správam. Výpadok začal dnes ráno a je plošný. Kontaktovali sme operátora a zistili detaily.

Pre Telekom dnes túto službu realizuje externý dodávateľ a problém je tento raz na jeho strane. Problém nijako nesúvisí s piatkovým výpadkom mobilnej siete Telekom. Ako sme sa dozvedeli od hovorcu Telekomu, na odstránení problému sa pracuje a odhad vyriešenia je dnes 12:00. O žiadne maily pritom klienti Telekomu neprídu.

Vývoj riešenia tohto problému budeme naďalej sledovať.

Doplnené v nedeľu o 12:51

Výpadok e-mailových služieb naďalej trvá, aj keď už sú zákazníci, ktorí svoje maily dostali. Pripomeňme, že táto služba sa prevádzkuje mimo územia Slovenska u poskytovateľa služby.

Doplnené v nedeľu o 21:21

U poskytovateľa služby je výpadok energie, služba naďalej nefunguje

Doplnené v pondelok o 13:56

Hlavný výpadok, počas ktorého služba vôbec nefungovala skončil dnes ráno, teda v pondelok. Na službu sa začali doobeda pripájať prví zákazníci, ale stále beží v limitovanej podobe, t.j. maily sa načítavajú dlhšie ako je bežné, prejdú iba hlavičky a pod. Aktuálne skôr maily prichádzajú ako odchádzajú. Obnova plného fungovania služby preto naďalej trvá.

Momentálne je lepšia dostupnosť služby cez e-mailových klientov, priamy prístup cez server posta.telekom.sk rozhranie zatiaľ nie je možný.

Telekom mal celoslovenský výpadok siete: Problém je odstránený, služby sú obnovené (doplnené o 20:56 a VIDEO)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.