Dnes sa z Cupertina valia samé dobré správy! Okrem nového iOS 12.3 dnes Apple uvoľnil aj aktualizáciu pre Apple Watch, ktorá prináša dlho očakávanú podporu funkcie EKG pre Slovensko (dostupnosť EKG sa týka Apple Watch 4 generácie).

Okrem Slovenska je EKG oddnes oficiálne dostupné aj v Českej republike, Chorvátsku, na Islande a v Poľsku.Táto funkcia sa prioritne týka najnovšej generácie inteligentných hodiniek od spoločnosti Apple, ale ani používatelia starších zariadení neobídu „na sucho“.Staršie modely Apple Watch budú vedieť po tejto aktualizácií upozorňovať na nepravidelný srdcový tep! Nová aktualizácia sa týka prevažne tejto funkcie, ale hovorí sa aj o oprave chyby, ktorá spôsobovala miznutie čísiel na „cestovateľskom“ ciferníku.

Táto aktualizácia obsahuje nové funkcie, vylepšenia a opravy chýb:

  • Apka EKG na Apple Watch Series 4 je teraz k dispozícii v krajinách Česko, Chorvátsko, Island, Poľsko a Slovensko
  • Hlásenia o nepravidelnom rytme sú teraz k dispozícii v krajinách Česko, Chorvátsko, Island, Poľsko a Slovensko
  • Oprava problému, pri ktorom sa niektorým užívateľom nezobrazovali čísla na cestovateľskom ciferníku

Túto aktualizáciu môžete vyhľadať v aplikácii „Watch“ vo vašom iPhone. V nej sa treba dostať do sekcie – moje hodinky – všeobecné – aktualizácia softvéru. Update pre Apple Watch 4 má v priemere 140 MB.

Zdroj: Apple/Vlastné

Prečítajte si aj:

K dispozícii je nový iOS 12.3, ktorý prináša podporu pre televízory so štandardom AirPlay 2 a prepracovanú apku Apple TV

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE