Prinesie prvú várku funkcií umelej inteligencie. V EÚ nebudú dostupné.

Apple oficiálne potvrdil, že očakávaná aktualizácia systému iOS 18 s označením iOS 18.1 a prvou várkou funkcií Apple Intelligence bude dostupná na stiahnutie v priebehu budúceho týždňa. Podľa Marka Gurmana z Bloombergu by sa tak malo stať v pondelok 28. októbra.

Nová aktualizácia je už aktuálne dostupná aj vo verzii Release Candidate. Znamená to, že ide o finálnu verziu systému iOS 18.1, ktorá je aktuálne sprístupnená iba beta testerom s cieľom identifikovať a odstrániť prípadné posledné nedostatky. Pokiaľ sa v RC verzii neobjavia žiadne chyby, rovnaká verzia bude už o pár dní sprístupnená všetkým používateľom.

Znamená to, že nedočkavci si môžu stiahnuť verziu iOS 18.1 už dnes. Postup nájdete v mojom staršom článku TU.

Nastavenie Apple Intelligence a Siri v iOS 18.1Zdroj: TOUCHIT
Nastavenie Apple Intelligence a Siri v iOS 18.1

Funkcie Apple Intelligence pre iPhone nie sú oficiálne dostupné na Slovensku

iOS 18.1 Release Candidate som si stiahol aj ja a môžem potvrdiť, že prekvapenie sa nekoná. Funkcie Apple Intelligence aktuálne nie sú dostupné pre Slovensko a krajiny Európskej únie. Teoreticky sa to však dá obísť, ak zmeníte región vášho iPhonu 15 Pro (Max) alebo novšieho modelu na USA a vytvoríte si nový Apple účet s krajinou USA, resp. do USA premigrujete svoj aktuálny Apple účet.

Osobne mi však nestojí za to migrovať svoj účet kvôli funkciám, ktoré fungujú iba v angličtine a reálne ich nemám zatiaľ ako využiť. Výnimkou je funkcia na odstraňovanie nechcených objektov na fotkách v aplikácii Fotky. Pokiaľ by ste si však chceli AI funkcie od Applu vyskúšať, všetky potrebné informácie nájdete v tomto článku na webe Applu.

Aktualizácia na iOS 18.1 opravuje aj náhodné reštarty smartfónov série iPhone 16 a iPhone 16 Pro, chybu v aplikácii Podcasty a ďalšie drobné nedostatky. Hlavným lákadlom tejto aktualizácie sú však primárne funkcie Apple Intelligence.

iPhone 16Zdroj: Apple
iPhone 16 s funkciami Apple Intelligence

Zdroj: vlastné, Apple, 9to5mac

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit