Nová verzia nadstavby EMUI je založená na Androide 10.

Čínsky výrobca Huawei sa nachádza na čiernej listine USA a pokiaľ sa situácia nezmení, tak po 19. auguste 2019 nebude môcť spolupracovať s Googlom. V praxi to bude znamenať, že Huawei nebude môcť vo svojich ďalších zariadeniach použiť plnohodnotný Android s Google službami a certifikáciou, ako je tomu dnes.

Nútené prerušenie spolupráce s Googlom sa tiež môže podpísať pod absenciu aktualizácií na Android Q a budúce verzie operačného systému pre existujúce Huawei zariadenia z dôvodu chýbajúcej certifikácie. Ako však vyplýva zo správy portálu XDA, Huawei aj napriek neistej budúcnosti testuje ďalšiu verziu svojej nadstavby EMUI, ktorá je založená na operačnom systéme Android 10 Q.

EMUI 10 prináša v testovacej verzii minimálne vizuálne zmeny používateľského rozhrania. Prakticky všetky základné prvky sú totožné ako v prípade EMUI 9.1. Nová verzia EMUI však obsahuje nové nastavenia súkromia, medzi ktoré patrí najmä lepšia kontrola nad prístupom aplikácií k vašej lokalite. Mierne sa zmenilo aj rozhranie aplikácie Fotoaparát.

Používatelia, ktorí vyskúšali beta verziu EMUI 10, spomínajú aj zlepšenie výkonu. Novú verziu nadstavby si môžete pozrieť na priložených screenshotoch. Kompletnú galériu a video z používania Huawei P30 Pro s beta verziu EMUI 10 nájdete na webe XDA.

EMUI 10 s Android 10 Q. Zdroj: XDA

Zdroj: XDA

Prečítajte si aj:

Kauza Google vs. Huawei: Mám si kúpiť smartfón Huawei? Alebo ho radšej čo najskôr predať?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit