Klasická verzia Xiaomi Mi 9 bola predstavená koncom februára 2019.

Iba nedávno sa začali šíriť informácie o ďalšom pripravovanom 5G smartfóne od Xiaomi s modelovým číslom M1908F1XE. Do dnešného dňa všetko naznačovalo tomu, že pod týmto označením bude uvedený ďalší zástupca modelového radu Mi MIX.

Najnovšie správy však dávajú všetko na správnu mieru a vnášajú do dohadov trochu viac svetla. Novým 5G smartfónom by sa tak mal stať ďalší zástupca modelového radu Mi 9, ktorý okrem podpory 5G dostane do výbavy aj niektoré ďalšie zásadné vylepšenia. S touto informáciou prišiel portál Xiaomishka.

https://twitter.com/xiaomishka/status/1158963560497762304

Konečne sa tak aj v prípade smartfónov od Xiaomi dočkáme displeja s QHD rozlíšením. Ďalším významným vylepšením bude pridanie optickej stabilizácie – OIS pre hlavný fotoaparát. Rovnako poteší aj väčšia kapacita batérie, ktorú bude možné nabíjať 45W rýchlym nabíjaním.

Ďalšie informácie naznačujú, že najnovší zástupca modelového radu Mi 9 by mohol dostať do výbavy aj celkom nový čipset od Qualcommu – Snapdragon 855+. Pokiaľ k tejto výbave Xiaomi pribalí aj dobrú cenu, tak konkurencii môže opäť poriadne zavariť.

Zdroj: Xiaomishka

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 4: Vylepšeniam kraľuje displej (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.