Spoločnosť Samsung predstavila aplikáciu, ktorá umožní hranie počítačových hier na smartfónoch.

Napriek tomu, že množstvo kvalitných hier prišlo aj pre zariadenia s operačným systémom Android, veľa zaujímavých herných titulov je stále k dispozícii len pre počítače alebo herné konzoly.

Technologický gigant Samsung však prichádza s aplikáciou, ktorá umožní hranie počítačových hier na Samsung smartfónoch či tabletoch. Odprezentovaná bola potichu počas predstavovania smartfónu Note 10. Aplikácia PlayGalaxy je k dispozícii výlučne pre smartfóny a tablety Galaxy, aktuálne len pre 10 a 10+. Neskôr sa má rozšíriť na ďalšie zariadenia a aj do iných krajín, nakoľko je zatiaľ obmedzená len pre Spojené štáty a Južnú Kóreu.

Pre spustenie potrebujete kompatibilný počítač. Z neho sa budú hry posielať do vášho smartfónu. Aplikácia vyžaduje minimálne požiadavky ako operačný systém Windows 10, grafickú kartu Nvidia GTX 1060, Intel Core i5 a 8 gigabajtovú pamäť RAM. Po inštalácii je potrebné prihlásiť sa do aplikácie ako na počítači, tak aj v telefóne. Od toho momentu by mala väčšina počítačových hier fungovať aj na smartfóne. 

V prípade, že hru neuvidíte hneď, je nutné pridať ju do programu ručne. Smartfón umožní hranie pomocou ovládacích prvkov na obrazovke, ovládačov prepojených pomocou Bluetooth od iných výrobcov alebo klávesnice či myšky. Aplikácia vyžaduje k svojmu fungovaniu pripojenie do internetu aj na vašom počítači aj na smartfóne.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Apple Arcade: Exkluzívna ponuka herných titulov bez reklám a otravných nákupov

Značky: