Ďalšia hra zo sveta Star Wars? To nás predsa nemôže prekvapiť. Ibaže…

Hry podľa známych filmových alebo knižných sérií sú až na výnimky priemerné až nadpriemerné tituly, ktoré sú remeselne kvalitne zhotovené, avšak obvykle im chýba nejaká pridaná hodnota. Tým máme na mysli najmä hrateľnosť alebo iný herný aspekt – je zrejmé, že pre fanúšikov danej série je pridanou hodnotou práve fakt, že sa môžu do svojho obľúbeného imaginárneho sveta pozrieť vo videohre. Sami si spomíname na to, ako sme prvýkrát navštívili virtuálny Rokfort v prvej hre zo sveta Harryho Pottera a akú sme z toho mali radosť.

Hier zo sveta Star Wars je veľa. Nie všetky sa vydarili, väčšina spadala do spomenutého štandardného priemeru až nadpriemeru, avšak séria Knights of the Old Republic bola dôkazom toho, že aj „značkové“ hry môžu patriť k absolútnej špičke vo svojom žánri. A do tohto elitného klubu môžeme teraz zaradiť aj Star Wars Jedi: Fallen Order.

Star Wars Jedi: Fallen Order je špičková kombinácia niekoľkých herných žánrov

Najnovšia Star Wars hra je kombináciou akčného RPG v štýle Dark Souls a akčnej adventúry à la Uncharted. Na papieri vyzerá táto kombinácia možno čudne, ale v praxi to funguje veľmi dobre. Hra totiž pozostáva z pasáží, keď vás necháva skúmať herný svet, pričom ponúka dostatočný priestor pre všemožné skákanie, lezenie alebo riešenie hádaniek. Druhou zložkou je boj a ten kladie veľký dôraz na správne načasovanie útokov, úskokov alebo blokovania. A podobne ako v Dark Souls, aj v Star Wars Jedi: Fallen Order nemožno podceniť žiadne stretnutie s protivníkmi.

Pokiaľ sledujete hernú scénu, potom pravdepodobne viete, že Dark Souls je náročná hra a pre mnohých frustrujúca. Aj v tom spočíva jej čaro. V prípade Star Wars Jedi: Fallen Order sa však nemusíte báť, že by ste rozbili klávesnicu alebo herný ovládač – pokiaľ sa tak stane, môžete si za to iba sami. Hra totiž ponúka štyri úrovne náročnosti, takže ak si chcete užiť najmä svet Star Wars a nechcete sa príliš rozčuľovať nad súbojmi, aj takáto možnosť je k dispozícii.

Svet Star Wars je v Jedi: Fallen Order vytvorený s veľkým dôrazom na detail. A za zmienku stojí aj príbeh, ktorý sa točí okolo hlavného hrdinu menom Cal Kestis. Hlas a podobizeň mu prepožičal Cameron Monaghan, ktorého možno poznáte ako Jokera zo seriálu Gotham a pokiaľ sledujete TV vysielanie, určite ste ho videli ako reklamnú tvár najnovšej kampane obchodu H&M. Cal Kestis sa bude v Jedi: Fallen Order snažiť oživiť rád rytierov Jedi, pomáhať mu bude aj robotický spoločník. Okrem toho stretnete viacero rôznych mimozemských rás a budete bojovať proti Impériu, takže je to Star Wars, ako sa patrí.

Star Wars Jedi: Fallen Order odporúčame. Ponúka zábavnú hrateľnosť a skvelú kombináciu obľúbených herných žánrov. Pre niekoho bude pridanou hodnotou svet Star Wars, my však za pridanú hodnotu považujeme excelentné spracovanie, ktoré vyniká nad konkurenciou, a to bez ohľadu na to, či má hra v názve známu značku alebo nie.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Zábavná a chytľavá hrateľnosť
  • Skvelé prepojenie dvoch herných žánrov
  • Vhodné využitie sveta Star Wars

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Nízka znovuhrateľnosť

Hodnotenie: 4,5/5, 90 %

Cena: 44,99 €

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit