Akcionári na výročnom zasadnutí schválili návrh na zmenu názvu.

Zmena nadobudne účinnosť v apríli 2021. Sony je nadnárodný podnik z Japonska, ktorého hlavnou činnosťou je vývoj elektronických produktov. Založili ho v roku 1946 Jing Shenda a Shoda Morita. Sídlo spoločnosti je v meste Sony City, Konan, Minato-ku, Tokio.

Sony Xperia 5

Sony Xperia 5

Je to prvýkrát po veľmi dlhom období, čo spoločnosť zmení svoj názov. Udeje sa tak po viac ako 60 rokoch. Zmena názvu má viesť k vytvoreniu širšieho povedomia značky a to aj napriek tomu, že elektronický vývoj bude stále hlavnou činnosťou. Rebranding má priniesť pozitívne zmeny v oblasti finančných služieb a iných projektov. Cieľom je postaviť ďalšie podnikateľské činnosti spoločnosti na úroveň technologickej divízie.

Generálny riaditeľ Sony Yoshida Kenichiro uviedol: Rozhodli sme sa premenovať spoločnosť na Sony Group, pretože chceme plne využiť rozmanitosť nášho obchodného portfólia na rozvoj a podporu podnikania.“

Pôvodný názov japonskej spoločnosti bol „Tokyo Telecommunications Industry Co., Ltd.“. V roku 1958 sa však tento názov zmenil na Sony. V tom čase zmena predstavuje ambiciózne plány spoluzakladateľa Shoda Morita, ktorý chce vytvoriť značku s globálnym dosahom. 

CEO Yoshida verí, že nové zmeny úspešne povedú spoločnosť do ďalšej fázy.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 10 II: Dokázala sa odlíšiť a upútať (RECENZIA)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.