Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mercedes-Benz oznamuje strategické partnerstvo s kapitálovou účasťou s výrobcom článkov akumulátorov Farasis.

Mercedes-Benz robí ďalší dôležitý krok v transformácii na mobilitu s neutrálnymi emisiami CO2. Prémiový výrobca zo Stuttgartu uzatvoril rozsiahle a strategické partnerstvo s kapitálovou účasťou s čínskym výrobcom článkov akumulátorov Farasis Energy (Ganzhou) Co., Ltd, s ktorým spolupracuje už od leta 2019.

Tento krok je ďalším dôležitým míľnikom na ceste k neutralite CO2 výrobcu vozidiel Mercedes-Benz v rámci stratégie Ambition2039. Kľúčovými prvkami zmluvy sú vývoj a sériová priemyselná výroba vyspelých technológií článkov ako aj ambiciózne ciele týkajúce sa nákladových pozícií. Zmluva zabezpečuje pre Mercedes-Benz dodávky článkov akumulátorov potrebných na elektroofenzívu, zatiaľ čo pre spoločnosť Farasis bude zo zmluvy vyplývať istota pri plánovaní rozšírenia kapacity.

Aby sa podarilo v budúcnosti obslúžiť dopyt nemeckých výrobných závodov Mercedes-Benz, spoločnosť Farasis stavia v meste Bitterfeld-Wolfen závod na výrobu článkov akumulátorov, pričom vytvorí až 2 000 nových pracovných miest. Východonemecký závod bude od začiatku navrhnutý ako CO2 neutrálny.

So strategickým partnerstvom rozšíri Mercedes-Benz svoje aktivity v oblasti trvalej udržateľnosti a ešte viac posilní svoje existujúce obchodné vzťahy s dodávateľmi článkov akumulátorov vďaka kapitálovej účasti na úrovni približne tri percentá. Daimler Greater China pre tento účel investuje pri uvedení akcií spoločnosti Farasis na burzu milióny eur. Kapitálová účasť podlieha prípadným potrebným regulačným povoleniam.

Takáto spolupráca pomôže automobilke Mercedes-Benz pri rýchlom napredovaní v rámci elektrifikačnej stratégie a v znižovaní emisií svojich automobilov. Do konca tohto roka má byť na trhu päť plno elektrických modelov osobných motorových vozidiel a 20 variantov s hybridným pohonom dobíjateľným zo siete. Portfólio hybridných vozidiel dobíjateľných zo siete siaha od modelových variantov Triedy A až po Triedu S, od GLA až po GLE s elektrickým dojazdom až 100 km.

Značky: