V relácii Teleráno na Markíze sme hovorili o tom, či naozaj pomôžu fólie na mobil tomu, že jeho displej nepraskne. My sme skúšali sklenené fólie od firmy PanzerGlass a ako uvidíte na záberoch, takýto smartfón vydrží aj silnejšie poklepanie na jeho displej kladivom. Doma to radšej neskúšajte, lebo nemusí to vždy fungovať tak, ako sme to ukázali v Teleráne.

Tip: Ochranné fólie na displeje smartfónov 

Naše dlhodobé skúsenosti s týmito fóliami hovoria o tom, že keď vám padne telefón na zem, ak je tu nalepená fólia PanzerGlass, môže dôjsť k jej prasknutiu ale samotný displej vydrží. Rovnako treba vedieť, že rohy telefónu a jeho zadnú časť táto fólia nijako nechráni. Takže celkom imúnny telefón po nalepení PanzerGlass nie je.

Fólie existujú aj pre tablety a rôzne typy smartfónov. V prípade displejov so zakrivenými rohmi zatiaľ sklenená fólia neexistuje, ale tento výrobca ponúka plastovú fóliu. Tá má však úplne iné vlastnosti ako sklenené vyhotovenie.

Na Slovensku je možné tieto fólie zakúpiť cez túto stránku

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.