Nikkor Z 70-200 mm/2.8 S je niečo pre špecialistov. Je určený pre fotoaparáty mirrorless s obrazovým poľom vo formáte kinofilmu (FulFrame) s vysokou svetelnosťou a má všetko potrebné na okamžitú akciu. Rozsah ohniskovej vzdialenosti je vhodný na fotenie vonku, ale aj na prezentáciách, do vienka dostal pokročilú optiku a kompletné utesnenie proti počasiu.

Môžete s ním fotografovať šport, akciu, ideálny je na reportáže aj na video. Vzhľadom na jeho rozsah ho považujeme za kompaktný a relatívne ľahko prenosný (1440 gramov).

Zaostrovanie je plynulé, rýchle a vo videu oceníte, že aj bezhlučné. Tento objektív vynikajúco vykresľuje detaily. Parametre snímky môžete nastaviť aj na objektíve, kde je displej so zobrazením ohniskovej vzdialenosti, clony a zaostrenia.

Ďalšie tri tlačidlá na objektíve sa dajú nastaviť. Je tu aj prepínač auto a manuálneho ostrenia a tiež voľba rozsahu 5 m až ∞ alebo plný rozsah. Ocenili sme, že tento teleobjektív zaisťuje prirodzene pôsobiacu reprodukciu neostrých miest v obraze na okrajoch obrazového poľa. Najkratšia vzdialenosť na zaostrenie je len 0,5 m pri 70 mm a 1 m pri 200 mm ohniskovej vzdialenosti.

Cena: 2499 €

Zapožičal: Nikon

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.