Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V meste Dongguan od dnes funguje nové centrum kybernetickej bezpečnosti Huawei, kde budú môcť regulátori, nezávislí audítori a zákazníci testovať jednotlivé výrobky spoločnosti. Huawei tak reaguje na zvyšujúce sa nároky kybernetickej bezpečnosti vo svete.

Globálne centrum kybernetickej bezpečnosti a ochrany súkromia bolo otvorené za prítomnosti predstaviteľov štandardovej organizácie GSMA, nemeckej SUSE a úradu British Standards Institution. Centrum je určené na demonštráciu riešení, testovanie výrobkov a overovanie bezpečnosti. Bude otvorený regulačným orgánom, nezávislým testovacím organizáciám a normalizačným organizáciám, ako aj zákazníkom, partnerom a dodávateľom spoločnosti Huawei.

Spoločnosť Huawei na oficiálnom otvorení uviedla aj dokument s názvom Product Security Baseline, ktorý zahŕňa širokú škálu externých predpisov, technických noriem a regulačných požiadaviek. Ide o manuál, ktorý Huawei interne využíva pri výrobe produktov, a ktorý pomáha zaisťovať ich kvalitu, bezpečnosť a dôveryhodnosť.

Je to vôbec prvýkrát, čo sme ukázali náš bezpečnostný manuál niekomu inému, ako len našim hlavným dodávateľom,“ uviedol Sean Yang, riaditeľ úradu pre kybernetickú bezpečnosť a ochranu osobných údajov spoločnosti Huawei. „Chceme pozvať všetkých, vrátane zákazníkov, regulačných orgánov, IT asociácií, dodávateľov, audítorov a štandardových organizácií, aby nám pomohli zvyšovať kybernetickú bezpečnosť nielen u nás, ale naprieč celým sektorom.

 V súčasnosti odvetviu IT stále chýba štandardizovaný prístup koordinovaný na svetovej úrovni, avšak predovšetkým na úrovni Európske únie. EU síce postupne produkuje komplexný legislatívny rámec pre kybernetickú bezpečnosť, prepis týchto pravidiel do národného práva v jednotlivých členských štátoch však zostáva v nesúlade, najmä pokiaľ ide o správu, technické parametre a certifikáciu.

Huawei doposiaľ vybudoval viac ako 1 500 sietí po celom svete, ktoré využívajú viac ako tri miliardy ľudí v 170 krajinách a regiónoch. Žiadna z týchto sietí nikdy nezaznamenala závažný bezpečnostný incident.

Značky: