Nástupcov série Redmi Note 10 spoznáme už 28. októbra.

Spoločnosť predstaví modelový rad Redmi Note 11 už tento štvrtok. Dnes nám však potvrdila ďalšiu zaujímavú funkciu, ktorú tento modelový rad dostane do svoje výbavy. Podľa oficiálnej stránky na sociálnej sieti Weibo rad Redmi Note 11 bude vybavený rýchlym 120W nabíjaním. Ide tak o prvé zariadenia strednej triedy, ktoré dostanú tak rýchle nabíjanie.

Pred niekoľkými dňami bolo práve toto 120 W nabíjanie potvrdené aj leakerom Digital Chat Station. Toto výrazné zlepšenie rýchlosti nabíjanie znamená predovšetkým medzi zariadeniami strednej triedy obrovský skok. Výrazné zlepšenie to prinesie aj medzi zariadenia Redmi Note, pretože aj v prípade globálnej série Redmi Note 10 sú smartfóny vybavené iba 33 W nabíjaním, pričom v Číne sú tieto modely vybavené až 67 W nabíjaním

Redmi Note 11 ProZdroj: Weibo/Redmi

Tentokrát sa očakáva, že séria Redmi Note 11 bude na globálny trh uvedená so spomínaným 120 W nabíjaním a už nepríde k žiadnym kompromisom. Naše očakávania umocňuje aj fakt, že iba pred pár týždňami bol na trh uvedený aj model Xiaomi 11T Pro s rovnakým štandardom.

Iba nedávno sa pritom objavil na porovnávacej platforme Geekbench telefón, ktorý bude pravdepodobne súčasťou pripravovanej série. Zariadenie má číslo modelu 21091116C/21091116UC a vo svojej výbave má 8 GB RAM, Android 11 a Dimensity 920.

Ďalším parametrom, ktorý Redmi potvrdilo na čínskej sociálnej siete Weibo je Amoled panel, ktorý má v prípade modelu Note 11 Pro ponúknuť 120 Hz obnovovaciu frekvenciu, 360 Hz vzorkovaciu frekvenciu dotyku a HDR10. 

Smartfón má byť tiež vybavený 360-stupňovým svetelným senzorom, zatiaľ čo samotný displej má pokrývať celý farebný gamut DCI-P3. Všetky tieto parametre budú pritom potvrdené už 28. októbra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.