Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Cieľom inovatívnych výrobných technológií je pomôcť spoločnosti dosiahnuť uhlíkovú neutralitu do roku 2050

Nissan predstavil výrobnú linku vo svojom závode v Tochigi s iniciatívou Nissan Intelligent Factory. Táto iniciatíva podporuje výrobu vozidiel novej generácie pomocou inovatívnych technológií a prispieva k realizácii uhlíkovej neutrality. Nissan tiež oznámil plán na dosiahnutie uhlíkovej neutrality do roku 2050 vo svojich výrobných závodoch po celom svete.

Nissan Intelligent Factory

Od svojho založenia Nissan zdokonaľoval svoju schopnosť vyrábať vozidlá prostredníctvom vysoko kvalitných a vysoko efektívnych výrobných procesov a vynikajúcich zručností takumi (hlavných technikov) spoločnosti. Podnikateľské prostredie okolo výroby však prechádza veľkými zmenami. V Japonsku existuje potreba odtrhnúť sa od konvenčnej výroby náročnej na prácu, aby sa vyrovnalo so starnúcou spoločnosťou a vážnym nedostatkom pracovnej sily. Je potrebné zvládnuť aj nepredvídané situácie, ako sú klimatické zmeny a pandémie. Priemyselné trendy v oblasti elektrifikácie, inteligencie vozidiel a prepojených technológií zároveň robia konštrukciu a funkčnosť vozidla pokročilejšou a komplexnejšou.

Nissan predstavil iniciatívu Nissan Intelligent Factory vo svojom závode Tochigi, aby reagoval na tieto potreby a trendy. Nissan Intelligent Factory umožňuje spoločnosti Nissan:

  • Na výrobu vozidiel novej generácie používať roboty, ktoré zdedili schopnosti takumi; najvyššej kvality,
  • Vytvoriť lepšie prostredie, v ktorom môže pohodlne pracovať široký okruh ľudí
  • Realizovať systém výroby s nulovými emisiami, čím sa urýchli úsilie o dosiahnutie dekarbonizovanej spoločnosti.

Závod Tochigi plánuje spustiť výrobu úplne nového elektrického crossoveru Nissan Ariya v tomto fiškálnom roku.

Dosiahnutie uhlíkovej neutrality

Cieľom spoločnosti Nissan je dosiahnuť uhlíkovú neutralitu vo všetkých svojich prevádzkach a počas životného cyklu svojich produktov do roku 2050. Cieľom spoločnosti je dosiahnuť uhlíkovú neutralitu vo výrobe podporovaním inovácií na podporu vyššej produktivity pri montáži vozidiel, počnúc iniciatívou Nissan Intelligent Factory a zlepšenie energetickej a materiálovej účinnosti v závodoch. Zariadenia závodu majú byť plne elektrifikované do roku 2050 zavedením inovatívnych výrobných technológií a znížením spotreby energie. Na dosiahnutie uhlíkovej neutrality vo výrobných závodoch sa všetka používaná elektrina bude vyrábať z obnoviteľných zdrojov energie a/alebo sa bude vyrábať pomocou palivových článkov na mieste, ktoré využívajú alternatívne palivá.

Značky: