GoPro 10 je veľmi dobrá kamera s perfektnou stabilizáciou obrazu a nevídanou odolnosťou kamery. To z nej robí v súčasnosti najlepšiu akčnú kameru na svete. Sami ju v redakcii používame.

GoPro VoltaZdroj: GoPro
GoPro Volta je podstavec s batériou a diaľkovým ovládaním

V čom je problém?

Kamera prichádza s batériou s kapacitou 1720 mAh a to pri tejto kamera a natáčaní obrazu vo vysokom rozlíšení znamená tak maximálne hodinu na natáčanie. Bežne si tak používatelia kupujú batérií viac, ale nie je to pravé na kontinuálnu prácu.

Príslušenstvo Volta

Nové príslušenstvo by malo tento problém vyriešiť. Volá sa Volta a je určené hlavne pre ľudí, ktorí používajú GoPro na vlogovanie. Dobre sa oplatí aj pri realizácii videomítingov na diaľku, kde môže byť GoPro veľmi dobrou náhradou za kamerku v notebooku.

GoPro VoltaZdroj: GoPro
GoPro Volta

Vo svoje podstate je to trojnožka, do ktorej výrobca zabudoval Li-Ion batériu s kapacitou 4500 mAh. To dáva podľa výrobcu životnosť pri natáčaní videa v najvyššom rozlíšení 5,3K na 4 hodiny. Je to ďaleko lepšie ako meniť batérie v teréne a Volta znamená vlastne kapacitu 3 batérií. Okrem toho máte aj možnosť postaviť kameru stabilne na stôl a realizovať vlog.

Funguje aj ako diaľkový ovládač

Ďalšie funkcie Volta sú v tom, že trojnožka obsahuje aj tlačidlo na spustenie nahrávania a takéto spustenie a ďalšie ovládanie kamery je možné realizovať aj na diaľku (do 30 metrov), keď nie je kamera GoPro umiestnená na trojnožke Volta. Je to teda diaľkový ovládač, ktorý inak GoPro predáva aj samostatne.

GoPro VoltaZdroj: GoPro
GoPro Volta

Spolupracuje s ostatným príslušenstvom

Volta ďalej spolupracuje s Media Modom, ktorý má v sebe USB port a prináša napr. lepší mikrofón či použitie externého 3,5 mm mikrofónu. Okrem toho Volta umožňuje nabíjať aj ďalšie zariadenie cez USB-C – napr. svetlo, ktoré dodáva GoPro ako príslušenstvo.

Zrodený do terénu

Nabíjanie samotného zariadenia Volta trvá 2,5 hodiny, ISB-C nabíjačka však nie je súčasťou dodávky. Volta sa tiež dá pripevniť na GoPro ruksaky a tašky. Má kompletnú odolnosť voči vode a ide o robustné vyhotovenie.

Cena príslušenstva Volta je 130 €, ak máte predplatné na GoPro, je to 90 €. Ak to myslíte s natáčaním videa pomocou kamery GoPro vážne, predplatné vám ušetrí tak tretinu peňazí.

Zdroje: GoPro

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.