K dispozícii je v aplikáciách Moje O2 a Radosť a neskôr pribudne aj do Tesco Mobile.

O2 pred rokom spustilo projekt Nevolajtemi.sk s cieľom ochrániť používateľov pred marketingovými telefonátmi. Teraz rozširuje využiteľnosť tohto projektu a integruje ho priamo do svojich mobilných aplikácií – od júla je k dispozícii v aplikáciách Moje O2Radosť a neskôr pribudne aj do Tesco Mobile.

Vďaka novej funkcii si môžete aktívne zablokovať nevyžiadané predajné volania. Výhodu nového nástroja však naplno pocítite až od augusta tohto roka, kedy začne platiť, že prevádzkovatelia takýchto volaní ich budú môcť uskutočniť len z vopred danej predvoľby. Zjednoduší to rozoznanie predajných volaní od bežných hovorov.

Aby funkcia Nevolajte mi fungovala korektne, je potrebná jej aktivácia v aplikácii a takisto aj v nastaveniach telefónu. Následne vám bude aplikácia blokovať nevyžiadané hovory na základe určeného prefixu, pričom k blokovaniu dôjde automaticky na pozadí systému telefónu.

Nová funkcia v aplikáciách od O2: Ochrana pred nevyžiadanými volaniamiZdroj: O2
Nová funkcia v aplikáciách od O2: Ochrana pred nevyžiadanými volaniami

Zdroj: O2

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit