Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti Western Digital Corp. a Sony Interactive Entertainment LLC (SIE) spojili sily, aby hráčom po celom svete predstavili odvetvovo prvý, oficiálne licencovaný SSD disk M.2 pre PlayStation® 5 (PS5™).

Interný disk WD_BLACK™ SN850 NVMe™ SSD pre konzoly PS51 umožní hráčom významne rozšíriť kapacitu pomocou vysokorýchlostného úložiska pre ich konzoly PS5 a pridá kľud na duši s vedomím, že ich nové a obľúbené herné tituly sú uložené na disku, ktorý bol preverený mnohými bitkami, aby si poradil s tými najnáročnejšími hrami na PS5.

SSD disk je optimalizovaný pre najnovšie herné konzoly a spoločnosť Western Digital testovala výkon disku naprieč všetkými možnosťami, aby zaistila, že disk bude plne overený pre PS5. Tento proces zahŕňal stovky hodín vynaložených pri náročných testoch, v ktorých disk spracovával na grafiku najnáročnejšie herné tituly naprieč žánrami a preukázal, že aj v prípade hier uložených na disku, je hra rýchla, plynulá a prináša vizuálne pohlcujúci zážitok.

„Spoločná cesta so Sony Interactive Entertainment, na ktorej máme možnosť predstaviť oficiálne licencovaný disk pre hráčov na PS5, nás veľmi teší,“ hovorí Susan Park, viceprezidentka spoločnosti Western Digital pre produkty zákazníckych riešení, a dodáva: „Značka WD_Black, ktorá patrí pod Western Digital, bola vytvorená, aby prinášala všetkým hráčom po celom svete produkty s vysokým výkonom. V spojení s inovatívnou spoluprácou chceme prehĺbiť naše existujúce odhodlanie vyvíjať ukladacie riešenia, ktoré zlepšia zážitok z hrania hier.“

Vďaka disku WD_BLACK SN850 NVMe SSD pre PS5 môžu hráči ukladať a hrať priamo z disku hry ako pre PS5, tak PS4™. Disk má navyše integrovaný chladič, čo uľahčí a zrýchli inštaláciu v duchu all-in-one zariadení. Disk je vybavený technológiou PCIe® Gen4, ktorá zníži časy načítania pri dosiahnutí rýchlostí až 7000 MB/s2. Hráči sa tak dostanú do hry omnoho rýchlejšie a môžu sa sústrediť predovšetkým a iba na hru.

Cena a dostupnosť

Cena u WD_BLACK SN850 NVMe SSD pre PS5 začína na USD 169,99 USD (1TB3) a USD 279,99 (2TB3) a disk je dostupný v internetovom obchode Western Digital online store. Začiatkom augusta 2022 bude disk dostupný aj prostredníctvom vybraných predajcov a resellerov.

Pre ďalšie informácie k týmto produktom a o portfóliu herných riešení WD_Black navštívte www.WDBLACK.com