Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pevné disky WD Gold™, WD Red™ Pro a WD Purple™ Pro s kapacitou 22 TB teraz na trhu

Pokiaľ ide o dáta, všetko rastie. Množstvo, veľkosť, formát, rozlíšenie, možnosti využitia, hodnota dát a mnoho ďalšieho. Keď ľudia a firmy hľadajú riešenie ako efektívne a účelne ukladať svoje dáta v ére zetttabajtov, je to spoločnosť Western Digital® so svojimi pevnými diskami, ktorá pokračuje vo svojej dôležitej úlohe poskytovať kapacitu, výkon a spoľahlivosť.

Spoločnosť Western Digital (NASDAQ: WDC) oznámila, že uvádza do predaja nové pevné disky s kapacitou 22 TB¹, ktoré mieria do troch kľúčových segmentov: Pevné disky WD Gold™ pre IT segment a dátové centrá, WD Red™ Pro určené pre sieťové úložiská NAS a WD Purple™ Pro určené pre inteligentné videá a video dohlaď. Ako bolo uvedené skôr v rámci tlačovej konferencie What’s Next Western Digital, tieto nové pevné disky využívajú ako prvé v odvetví vlastné technológie, vrátane  OptiNAND™, PMR (ePMR), TSA a HelioSeal®,  pre zabezpečenie najvyššej hustoty dát na platňu vo svojom odvetví s kapacitou 2,2 TB. To v súčte umožní vyrábať 22TB pevné disky s technológiou zápisu CMR.

„Máme viac než radosť, že sme dosiahli tohoto míľnika práve pri pevných diskoch, ktoré tvoria ucelený a sofistikovaný systém,” hovorí Ravi Pendekanti, viceprezident pre produktový manažment a marketing pevných diskov spoločnosti Western Digital, a dodáva: „Od cloudového úložiska až k produktom v prvej línii, tu všade hrajú pevné disky Western Digital kľúčovú rolu pri ukladaní, ochrane, zachytení a analýze dát, ktoré tvoria takmer všetky aspekty našich digitálnych životov. Naše vedúce postavenie v technológiách a rozšírené portfólio pevných diskov s kľúčovými technológiami nám poskytujú jedinečnú príležitosť prinášať hodnoty všetkým zákazníkom nielen dnes, ale aj v budúcnosti.”

Pevný disk podnikovej triedy WD Gold pre dátové centrá

Architekti riešení pri cloudových a podnikových dátových úložiskách neustále stláčajú náklady navrhovaných dátových infraštruktúr. Na nízkych nákladoch pri každom uloženom bite záleží. Faktory, ako je kapacita, hustota, spotreba energie, udržateľnosť a ďalšie, hrajú kritickú rolu pri snahe znížiť celkové náklady na vlastníctvo (TCO). V tomto prípade pomáha prechod na pevné disky s technológiou zápisu CMR, ktoré majú najvyššiu kapacitu v odvetví. Nový pevný disk 22TB WD Gold™ CMR s technológiou OptiNAND poskytuje všetkým užívateľom možnosť, ako znížiť náklady TCO zvýšením úložnej kapacity pri zachovaní rozsahu a fyzickej veľkosti úložísk, prípadne znížiť počet rozvádzačov a skríň. To v dôsledku vedie ku zníženiu nákladov bez nutnosti nových sietí, bez zvýšenia spotreby, bez potreby dodatočného chladenia alebo kabeláže atď. Spoločnosť Western Digital využíva jedinečnú technológiu ArmorCache™, ktorá v spolupráci s technológiou OptiNAD kombinuje výkon pri aktivovanom režime vyrovnávacej pamäte pri zápise a súčasne umožňuje ochranu dát bez nutnosti režim deaktivovať, a teda nie je nutné voliť medzi týmito dvomi režimami. Vysoko spoľahlivé pevné disky WD Gold sú teraz na trhu v kapacitách od 1 TB do 22 TB1 a sú ideálne pre prostredie s vysokými nárokmi na úložisko. Disky s hodnotou 2,5 miliónov hodín MTBF2 majú ochranu proti vibráciám a nízky príkon vďaka technológii HelioSeal (platí pre disky od 12 TB väčšie).

Pevné disky WD Red Pro podporujú všetky hlavné systémy NAS až do 24 pozícií

Práca z domu narastá a mnoho pracovníkov v kanceláriách, prípadne tých z domova, ale taktiež malé firmy sa potýkajú s tým, ako udržať krok so stále rastúcim objemom dát. Nový pevný disk s kapacitou  22 TB WD Red™ Pro CMR a s technológiou OptiNAND je ideálnym diskom pre všetkých, ktorí potrebujú úložisko s vysokou kapacitou alebo pre tých, ktorí dosiahli maximum ukladacej kapacity na svojich súčasných úložiskách NAS. Pevné disky WD Red Pro sú špeciálne navrhnuté pre systémy NAS s až 24 pozíciami a sú optimalizované pre prostredie s viac používateľmi. Disky sú schopné zvládnuť vysoké pracovné zaťaženie v nepretržitom režime 24/7 a sú ideálne na ukladanie, ochranu, archiváciu a zdieľanie veľkého objemu dát medzi mnohými užívateľmi a zvládnu množstvo aplikácií náročných na dáta, ako je zdieľanie a synchronizáciu zložiek a dokumentov, zálohovanie a archiváciu dát, multimediálne centrum a privátne cloudové úložisko. Rad diskov WD Red Pro je teraz dostupný v kapacitách od 2 TB až po 22 TB1.

Pevné disky WD Purple Pro určené pre pokročilé inteligentné úložisko videozáznamu v nepretržitej prevádzke s umelou inteligenciou a analýzou dát a pre súvisiace aplikácie a video servery

Význam inteligentného video dohľadu rastie a prináša zvýšené požiadavky na úložisko. Napríklad fotoaparáty a kamery s vysokým rozlíšením zachytávajú video z viac zdrojov, ukladajú fotky a streamujú metadáta. Umelá inteligencia a analýza video záznamov kladú nové požiadavky na kvantitu, kvalitu a zachytenie video dát. Riešenia hlbokého učenia potrebujú viac video záznamu pre výpočet algoritmov umelej inteligencie. Zákazníci zo segmentu VSaaS (video-surveillance-as-a-service) požadujú na mieru stavané úložisko pre efektívne spracovávanie dát s možnosťou škálovateľnosti. Pevné disky s kapacitou 22 TB WD Purple Pro CMR  a s technológiou OptiNAND poskytujú požadovanú vysokú kapacitu a reagujú na tieto trendy. Tieto disky podnikovej triedy sú vytvorené pre potreby serverov pre analýzu videa a systémy s umelou inteligenciou a hlbokým učením. Disky majú originálnu technológiu AllFrame™ AI, ktorá podporuje 32 video streamov umelej inteligencie pre analýzu hlbokého učenia priamo v systéme a pomáha minimalizovať straty jednotlivých snímok. Disky WD Purple Pro sú optimalizované pre až 64 kamier v režime single stream v HD kvalite3 a taktiež pre mnoho najnovších kamier, ktoré prenášajú súčasne viac streamov. Disky ponúkajú vysokú spoľahlivosť s hodnotami 2,5 miliónov hodín MTBF2 pre inteligentné video riešenia v prostredí s nepretržitou prevádzkou 24/7. Pevné disky WD Purple Pro sú teraz dostupné v kapacitách 8 TB až 22 TB1.

Pevné disky s odvetvovým prvenstvom Ultrastar 22 TB CMR a 26 TB Ultra SMR sú dodávané vybraným zákazníkom pre cloudové riešenia už od júna 2022.

Značky: