Zdá sa, že najviditeľnejšia softvérová novinka z iPhone 14 Pro bude na Android intenzívne kopírovaná.

Konkrétne ide o inovatívny spôsob zobrazovania notifikácií a ďalších údajov okolo otvoru na prednú kameru a snímače, ktorý v Apple nazvali Dynamic Island. Okrem nedávneho pokusu vytvoriť niečo podobné na nadstavbu MIUI od Xiaomi to dokazuje aj aktuálna modifikácia s názvom Smart Bird, ktorá prináša podobnú funkciu do ostatných Android telefónov.

Otestoval ju redaktor portálu PhoneArena.com Martin Filipov. Ako uvádza, ide vlastne o aplikáciu, ktorá je zatiaľ len v čínštine a nenachádza sa v obchode Play, ale je ju potrebné stiahnuť samostatne z internetu. V takom prípade je vždy namieste byť opatrný z hľadiska bezpečnosti, aplikácia si však žiadala len základné povolenia na zobrazovanie notifikácií a bluetooth pripojenie.

Bohužiaľ, možnosťami sa zatiaľ skutočnému Dynamic Island na iPhonoch 14 Pro nepribližuje. Dokáže zobraziť len oznámenie o pripojení nabíjačky a bezdrôtových slúchadiel. Keďže však ide o ranú verziu, nie je to prekvapujúce.

Inak funguje podobne ako jej vzor na iPhone, teda z prednej kamery sa rozšíri okno s oznámením a po chvíli sa opäť stiahne. Nevyzerá to síce tak pôsobivo ako na jablčnom telefóne, ale nepochybne časom dôjde k zlepšeniu.

Otázne zostáva, ktorý z výrobcov Android telefónov ako prvý oficiálne zakomponuje túto softvérovú funkciu do svojich zariadení, keďže doterajšie pokusy sú len výtvory nadšencov. Zrejme je to iba otázka času, keďže podobnú inšpiráciu našli výrobcovia napríklad pri ovládaní telefónu gestami či v malej zelenej bodke v pravom hornom roku displeja, ktorá sa zobrazuje pri použití kamery a mikrofónu.

Zdroj: PhoneArena.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.